15 TEMMUZ ŞEHİT ve GAZİLERİ ANISINA FOTOĞRAF SERGİSİ’NE İLGİ BÜYÜK OLDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitleri ve Gazilerinin anısına Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi yoğun ilgi gördü.

15 Temmuz darbe girişiminde bu vatan için şehit ve gazi olan kahramanların anısına o gün yaşananların ve kahramanlık destanlarının anlatıldığı Fotoğraf Sergisi 29 Aralık Perşembe günü dün saat 14.00’te Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi binasında törenle açıldı.

Fotoğraf sergisine Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Ak Parti İlçe Başkanı Feyzi Bora, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Akyazı Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çakmak, Ünal Gündüz, Mustafa Aksakal, Akyazı Jandarma komutanı Jandarma Yzb. Mustafa Hekimoğlu, Akyazı Cumhuriyet Başsavcısı Bahadır Altan Bayındır, Akyazı Askerlik Şubesi Başkanı Çağatay Ergü, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Karakaya, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Ak Parti Kadın Kolları, Ak Parti Gençlik Kolu Başkanı Osman Öztürk, Akyazı Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum kuruluşları, Oda Başkanları, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akyazı Belediyesi 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri fotoğraf sergisinde 15 Temmuz’da İstanbul ve Ankara başta olmak üzere aynı anda Akyazı’da ve Sakarya’da nelerin yaşandığını anlatan toplamda 112 Fotoğraf sergilendi. 15 Temmuz Şehitlerinin yer verildiği programda 247 Milli İrade ve Demokrasi şehidimizin fotoğraflarının olduğu şehitler anıtı da yapıldı.

Protokol üyeleri tarafından topluca yapılan kurdele kesiminin ardından Fotoğraf sergisi açıldı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Başkan Akcan ve diğer protokol üyeleri topluca fotoğraf sergisini birlikte gezerek Konferans salonuna geçtiler.

Konferans salonunda devam edecek Programın başlangıcında tüm şehit ve gazilerimizin anısına Saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. 15 Temmuz darbe kalkışması anında Akyazı Halkının neler yaşadığını Darbeye karşı kahramanca duruşu ve Milli İradeye destek nöbetlerindeki hem Fotoğraflar hem de videolar sergiye katılan misafirlere Darbe ile ilgili olarak hazırlanan 18 dakikalık Sinevizyon gösteriminde izletildi. Sinevizyon gösteriminin Akabinde Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan selamlama ve açılış konuşması yaptı.

Başkan Akcan “15 Temmuz Programımıza hepiniz Hoş geldiniz. Öncelikle bu binanın yapımını sağlayarak Akyazı’ya kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum.15 Temmuz Ülkemizin tarihinde çok önemli bir gündür. Bugünü değerlendirirken farklı bir açıdan da bakmak gerekir. Okullarda öğrenmişizdir. İlk çağ Milattan önceki dönem, Orta çağ 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’un Fethi ile şereflendiği dönem ve orta çağı karanlıklara gömdü ve Yeni çağı başlattı. Yeni çağ 1789 Fransız ihtilali ile Demokrasi adı altında yapılan çalışma ile yeni çağ bitti ve Yakın çağ başladı. Yakın çağı da 15 Temmuz süreci sonrasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bitirdi. Şimdi ise son çağdayız burada bizim üzerimize düşen bu çağı birlik ve beraberlik içinde yaşamak ve daha çok çalışmak, bu düzeni devam ettirmek için sabırlı ve metanetli olmaktır. Ülkemiz bugün 3 cephede doğuda Pkk, Suriye’de, Musul’da Kerkük’te savaşıyor. Askerlerimiz orada şehid oluyor. Askerler ayağına postallarını giymiş çarpışıyorlar. Bizler burada bu kadar rahatsak Postal yerine kravat takıyorsak kravatlarımızla bu düzeni korumak için çalışmalıyız. Eğer kravatlarla bu düzeni korumak için çalışmazsak yarın bizde ayağımıza postal giymek zorunda kalırız. Cumhurbaşkanımızın her dediğine uymak zorundayız. Onun sözlerine sahip çıkmalıyız. Mesela ne dedi Cumhurbaşkanımız Dolarlarınızı bozdurun. Eğer evinizde dolar var bozdurmuyorsak bu vatana ihanet etmiş oluruz. Bakın bizde Akyazı Belediyesi olarak bir kampanya başlattık. Elindeki doları bozdurup makbuzunu belediyemize getirene hem katılım ve fidan belgesi vereceğiz hem de milli irade hatıra ormanında o kişinin adına bir fidan dikeceğiz. Sizlerde bu kampanya’ya destek verin Cumhurbaşkanımızın her talimatına uyun. Bu duygu ve düşünceler ile tekrardan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Başkan Akcan’ın ardından Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı konuşmasında; “ Bugün burada 15Temmuz Milli İrade Demokrasi şehitleri anısına düzenlenen Fotoğraf sergisinde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. 15 Temmuz’da Türk Silahlı kuvvetleri içinde gizlenmiş yuvalanmış Üniforma giymiş hainler, Cumhurbaşkanımız, Aziz milletimizin dik duruşu ile bu hain kalkışma def edildi. Gerek Akyazı’da gerek ilimizde ülkemizin dört bir yanında halkımız milli iradesine ve demokrasisine destek ve sahip çıktı. Bu 15 Temmuz hain kalkışmasının yapmaya çalışanlar başarılı olamayınca ülkemizin üzerine haince planlar yapmaya devam ediyorlar. Sadece Fethullahçı Terör örgütü değil Daeş, Pkk gibi birçok örgüt hainliklerine İstanbul Beşiktaş’ta, Kayseri de devam ediyorlar. Biz bir oldukça diri oldukça iri oldukça bu hainler her zaman bu milletten tokat yemeye devam edecekler. Akyazı ve Sakarya bunu gösterdi. Türkiye bunu gösterdi. Bizler bu anlayışı çocuklarımıza da gelecek nesillerimize de aktaracağız bu ruhu tüm beyinlerde canlı tutmaya devam edeceğiz. Hiçbir terör örgütü bu planlarını gerçekleştiremeyecek ve kendi bataklıklarında yok olacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor Gazilerimize acil şifalar diliyorum.”dedi.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan kürsüye kamuoyunun yakından tanıdığı Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, 15 Temmuz Darbe girişimi ve sonrasında yaşananların konu alındığı bir konferans verdi.

Konferansın ardından Akyazı Belediyesi tarafından Sergiye katılan tüm misafirlere çeşitli ikramlar yapıldı. Katılımın tamamen ücretsiz olduğu 15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi 29 Aralık – 08 Ocak arasında Akyazı Sosyal Gelişim merkezinde 10 gün boyunca ziyaret etmek isteyenler için açık olacak.

 

15 TEMMUZ ŞEHİT ve GAZİLERİ ANISINA FOTOĞRAF SERGİSİ’NE İLGİ BÜYÜK OLDU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir