56. Akbalık Tarihi Yağlı Pehlivan Güreşleri Gerçekleştirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

56. sı Düzenlenen Akyazı Belediyesi Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yılda güreşçilerin ve izleyenlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

650 den fazla güreşçinin katıldığı ve bu yıl Akyazı Belediyesinin katkıları ile uzun bir aradan sonra tekrar hayata döndürülen 56. Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşleri izleyenlerden tam not aldı.

Geçtiğimiz sene ağalık seçimini kazanan Akyazı Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Öztürk ilk defa gerçekleştirdiği Akbalık Ağalık görevini başarı ile gerçekleştirdi ve Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan önümüzdeki 57. Si düzenlenecek olan Akbalık Pehlivan Güreşleri için Ağalık Görevini tekrardan Mehmet Öztürk’e verdi.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Güreş Ağası Mehmet Öztürk, Akbalık Mahalle Muhtarı Rüstem Bilgi, Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Ahmet Tutar, İlçe Müftüsü İzzet Şener, İnönü mahalle Muhtarı Mustafa Aydın ve birçok meclis üyesinin katılımı ile Akbalık Güreş sahasının yanında bulunan cami önünde kurban kesimi ve ardından Akbalık efsane Güreşçisi Mustafa Bük mezarının başında yapılan dualar ile 56. Sı Düzenlenen Akbalık güreşleri başlamış oldu.

Güreşlere Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Akyazı Kaymakam v. Mehmet Fatih Çiçekli, Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Güreş Ağası Mehmet Öztürk, 22-23 dönem milletvekili Recep Yıldırım, Milletvekili Zihni Açba, Milletvekili adayı Ali İnci, Mehmet Selçuk, Belediye başkanları, Yardımcıları, Siyasi parti başkanları, ilçe spor müdürü Adem Altun çok sayıda güreş sever katıldı.

14 Kategoride gerçekleştirilen Güreş müsabakaları küçük boyların el bağlaması ile başladı. Kıyasıya süren güreşler izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı.

Baş Pehlivanlar er meydanına Ay Yıldızlı forma ve Türk Bayrağı açarak selamlama yürüyüşü yaptılar. Ardından kıyasıya mücadele veren baş pehlivanlar final maçına İsmini yazdıran Salih Erdinç Ve Nedim Güler oldu.

Zorlu mücadelenin ardından Salih Erdinç 56. Akbalık Yağlı Güreşleri Baş Pehlivan 1. Oldu. Akyazı Belediyesi Baş Pehlivan, Baş Altı ve Büyük Ortaboy kategorilerine altın kemer verildi. Eski Akbalık güreş ağası İdris Caymaz ise her kategori birincilerine 500 er TL hediye verdi. Gün boyu Akbalık Ağası tarafından çay ve yemek ikramında bulunuldu.

56. Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşleri harika görüntüleri ile son bulurken güreşçiler ve izleyenler tarafından tam not aldı.

DERECE YAPAN GÜREŞÇİLER

MİNİK-I

Özgür Alsan

Can Topçu

Engin Aktaş

Burak Büyükkaya

MİNİK-II

A.Erkan Avcıoğlu

Abdurrahman Mutlu

Ertuğrul İgan

Efe Atıcı

TEŞVİK-I

Yasin Yeşil

Yusuf Kırat

Emre Boz

Koray Yılmaz

TEŞVİK-II

Hüseyin Şenol

Murat Gonca

Engin Atar

Hamza Özer

TOZKOPARAN

Mustafa Can Erdem

Semih Karagöl

A.EfeSönmezgil

Ozan Kıl

AYAK

Ensar Bıyık

M.Fuat Batu

Bayram Berk Karacan

Mehmet Kırat

DESTE KÜÇÜK

Erkan Taş

Berkay Büyüç

Mustafa Yanal

Muharrem Emir

DESTE ORTA

Serdar Yıldırım

Ahmet Göz

Enes Doğan

Atakan Eser

DESTE BÜYÜK

Tufan Güzel

Engin Akit

Evren Çamoğlu

Hüseyin Soğukoğlu

KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK

Muhammed Can Kuzay

Serkan Dedemoğlu

Cüneyt Çatak

Serkan Yatkın

KÜÇÜK ORTA BÜYÜK

Hasan Can Güzeller

Osman Hazar

Yaşar San

Murat Keskin

BÜYÜK ORTA

Mustafa Doğan Özkaya

Rıdvan Kaya

Alparslan Tekmen

Metin Alparslan Temizce

BAŞ ALTI

Hamza Özkaradeniz

Cengizhan Şimşek

Süleyman Başer

Mustafa Yeşilsancak

BAŞ

1.Salih Erdinç

2.Nedim Güler

3.Kürşat Korkmaz

4.Süleyman Aykırı

56. Akbalık Tarihi Yağlı Pehlivan Güreşleri Gerçekleştirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir