Akyazı Meslek Yüksek Okuluna Bu Sene 245 Yeni Öğrenci Kontenjanı Açıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı MYO Ailesi Genişliyor..

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine Bağlı Akyazı Meslek Yüksek Okulunda açılacak olan yeni bölümler ve kontenjan artışı ilçede memnuniyet ile karşılandı.
Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İhsan Küçükrendeci’ nin verdiği bilgilere göre 2018-19 Eğitim sezonunda 185 olan Öğrenci kontenjan sayımız bu yıl dahada artırılarak 2019-20 Sezonu için bu rakam 245 olarak belirlendi.
Akyazı Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret bölümüne 40,İç Mekan Tasarım bölümüne 50,İşletme Yönetimi bölümüne 45,Mobilya ve Dekorasyon bölümüne 30 ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümüne’de 50 öğrenci kontenjanı açıldı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Sarıbıyık;Akyazı MYO dönüşüyor Sakarya’nın yeni üniversitesinin uygulamalı eğitim misyonu doğrultusunda tüm ders ve bölümleri güncellemeye başladığını bildirerek Akyazı MYO’nun da sağlık alanına doğru dönüştürülerek fakülteyle uyumlu hale getirileceğini belirtmişti. Buna göre YÖK tarafından onaylanan Akyazı MYO bölümleri ise şunlar: Sağlık Turizmi İşletmeciliği, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin fiziki alanları hazır olduğunda öğrenci alımına başlayabileceği bildirilirken, yeni fakülte ve bölümlerle ilgili benzer çalışmaların diğer ilçelerde de sürdürüldüğü ifade edildi.

Akyazı Myo Okul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İhsan Küçükrendeci de bugün itibari ile verdiği bilgilere göre;Akyazı Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci alımına başlanılacak bölümlerin,Sağlık Turizmi İşletmeciliği programı ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı olduğunu açıkladı. Ayrıca 2019 ve 2020 yıllarında Akyazı ilçesinin mevcut öğrenci sayılarında önemli oaranda artış olacağını yaklaşık 2 yıl içinde bu sayının 600 civarına uaşacağını önümüzdeki yıllarda Fakülte bölümlerinin öğrenci alması ile hatırı sayılır bir öğrencinin Akyazı da eğitim öğretim göreceğini açıkladı.

Akyazı Meslek Yüksek Okuluna Bu Sene 245 Yeni Öğrenci Kontenjanı Açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir