Akyazıda 19 Ekim Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her yıl 19 ekim gününün Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına Başbakanlık genelgesi ile karar verilmesi vesilesi ile Muhtarlar Günü için tören düzenlendi.

19 Ekim 2015 Tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık genelgesi kapsamında yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesinin kuruluşu çerçevesinde her yıl 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmesi vesilesi ile Akyazı Tören alanında yapılan Saygı Duruşu, İstiklal Marşı okunması ve günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapıldığı törenle Muhtarlar günü kutlandı.

Törene Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, Ak Parti İlçe Başkanı Feyzi Bora, Akyazı Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Akyazı Mahalle Muhtarları, Akyazı Belediyesi Meclis Üyeleri, Akyazı Oda Başkanları, Akyazı İlçe Jandarma komutanlığı Personelleri, Akyazı Kaymakamlığı personelleri, Akyazı ilçe Emniyet müdürlüğü personelleri, Basın Mensupları katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş’tan Tören alanında Muhtarlar günü ile ilgili konuşma

Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş tüm muhtarları temsilen çıktığı kürsüde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Muhtarlığın öneminden ve muhtarların fedakârlıklarından bahseden Durmuş konuşmasında “ Muhtarlık; Bulunduğu bölgedeki halkın sosyal ihtiyaçlarıyla ilgilenen ve halkı diğer idari kurumlara karşı temsil eden resmi bir kurumdur. Bu kurum her ne kadar halk tarafından pek önemli olarak görülmese de devletin merkezi otoritesini güçlendiren en küçük birimidir. Halkın oyları ile seçilmiş kişiler olan muhtarlar halkın ihtiyaçları için her türlü fedakârlıktan ve görevden asla kaçmazlar. O Hizmeti de halkına ulaştırmak için çalmadık kapı bırakmazlar. Muhtarlık böyle kutsal bir görevdir. Bu vesile ile 19 Ekim Muhtarlar günümüzü tebrik ediyor vatana ve millete hayırlı olmasını temenni ediyorum ”dedi.

Başkan Akcan’dan Kenan Sofuoğlu Aile Parkında Muhtarlarla Toplantı yaptı.

Törenin ardından tüm protokol üyeleri ve törene katılan Muhtarlarla birlikte Akyazı Kenan Sofuoğlu Aile Parkına geçen Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan burada muhtarlarla toplantı yaptı. Toplantıya katılan muhtarlara kahvaltı ikramı yapılırken bir yandan da mahallelerdeki ihtiyaçlar noktasında da bir başka gün geniş katılımlı bir toplantı düzenleneceği belirtildi.

Toplantıda muhtarlarla konuşan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “ İlçemizi mahalle muhtarlarının hepsi bu kutsal ve ulvi görevlerini yaparlarken hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor ve hepsi mahallelerine hizmet ulaştırmak için çalışıyor didiniyorlar. Belediye ile tam uyumlu bir şekilde görevlerini layığı ile yerine getirmeye uğraşıyorlar. Halk için, halka ve hakka hizmet için seçilmiş olanlara kimsenin laf söz söylemeye hakkı yoktur. Akyazı Belediyesi olarak Muhtarlarımızın her zaman yanında olduk bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile 19 Ekim Muhtarlar gününüzü tebrik ediyor çalışmalarınızda üstün başarılar diliyorum. ”dedi

image00001 image00002 image00003 image00004 image00005 image00006 image00007 image00008 image00009 image00010 image00011 image00012 image00013 image00014 image00015 image00016 image00017 image00018

Akyazıda 19 Ekim Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 22 Ekim 2016, 10:38

    komik

    Cevapla