Akyazı’da Öğrencilere “Hedefler ve Hayaller” Semineri

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı İmam Hatip Ortaokulu, TEOG Sınavına yönelik öğrencilere motivasyon semineri düzenledi.. Seminerin konuğu Eyüp Genç Fen Lisesi Müdürü Mehmet ALTIPARMAK’tı. ALTIPARMAK, TEOG Sınavına hazırlanan 8. Sınıflara ‘hedefler ve hayaller konulu’ bir seminer verdi.

Mehmet ALTIPARMAK, her bireyin mutlaka hayallerinin olması ve bu hedeflere ulaşabilmek için elinden geleni yapmaya çalışması gerektiğini bunun yanı sıra mütevekkil bir kul olarak dua etmeyi de ihmal etmemesi gerekliliğini ifade etti. ALTIPARMAK; mutlaka hayalleriniz olmalı, hayali olan insan soran, sorgulayan, araştıran insandır dedi. ALTIPARMAK; öğrencilerin sınav kaygısı üzerine sordukları sorular üzerine; üç çeşit öğrenci modelinden bahsetti ve bunlardan ikisinde sınav kaygısı olmadığını belirtti. Birinci gruptaki öğrencilerin aşırı özgüvene sahip olan öğrencilerden oluştuğunu ikinci grupta ise vurdumduymaz olup ders ile alakası olmayan öğrenciler olduğu sınava girmek bunların sınav kaygısının çok az ya da hiç olmadığını söyledi. Üçüncü gruptaki öğrencilerin ise ders çalıştıklarını fakat özgüven eksikliğinden dolayı sınav da kaygı düzeylerinin yüksek olduğunu belirtti. Bu gruptaki öğrencilere tavsiye olarak; ellerinden geleni yapmanın vicdani rahatlığını düşünerek sınavdan sonra hangi sonucu alırlarsa alsınlar anne babalarının, öğretmenlerinin onların yanında olduklarını ve başarı ya da başarısızlığın da bir kaderi ilahi olduğunu bilmelidir dedi.

Akyazı İmam Hatip Ortaokulu, aynı gün Eyüp Genç Fen Lisesine TEOG öncesi okulları tanıma amaçlı bir gezi düzenledi. Geziye Okul Müdürü Recep SARIHAN ve Matematik Öğretmeni Zehra GÜRBÜZ’de katıldı. Eyüp Genç Fen Lisesi Müdürü Mehmet ALTIPARMAK, gezi boyunca öğrencilere refakat etti, okulu gezdirdi ve bu okulları kazanmamın en önemli yönteminin planlı ve disiplinli çalışmadan geçtiğini söyledi.

IMG_0972 IMG_0976 IMG_1004 IMG_1011

Akyazı’da Öğrencilere “Hedefler ve Hayaller” Semineri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir