Akyazılı İş Adamı Kulaksıza Avrupada Önemli Görev

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazılı İş Adamına Avrupa da Önemli görev.

Aslen Akyazılı olup bir süredir Avrupa da Mobilya sektöründe adından sıkça söz ettiren ve bir dönem Akyazı da  Milli Gençlik vakfı başkanlığı da yapan İlyas Kulaksız Uluslararası Osmanlı Seferberliği Halk Hareketi Genel başkanı oldu.

Türkiye’de 2017 yılı başında kurulan ve hızla yayılarak birçok ilde şubeler açan Uluslararası Osmanlı Seferberliği Halk Hareketi (OSHH) Avrupa’ya da açıldı. Avrupa Genel Başkanlığı’na Hamburglu işadamı İlyas Kulaksız’ın atandığı harekat, Avrupa çalışmalarına Hamburg’dan start verdi. OSHH Avrupa Genel Başkanı İlyas Kulaksız yaptığı açıklamada “Bizler büyük medeniyetler kurmuş bir milletin torunları olarak her dine ve millete mensup insanlarla huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamayı kendimize ilke edindik. Bu yüzden dünyaya barış, kardeşlik ve huzur götürmeye devam edeceğiz. Amacımız, bir zamanlar atalarımızın yeryüzüne hakim kıldığı bu değerleri tekrar canlandırmaktır. İnsanımızı ve insanlığı, sevgi ve kardeşliği hayatın merkezine yerleştirerek insanlığa örnek olmaktır. Bu yüzden hedefimiz tüm dünyada teşkilatlanmak olacaktır” dedi.

Kulaksız Konuşmasının devamında;

Bizler büyük medeniyetler kurmuş bir milletin torunlarıyız. Atalarımız, himayesinde yaşayan insanlara adil ve eşit davrandıklarından dolayı ülke sınırları içerisinde çeşitli milletleri barındırmıştır.

Ortaçağ ´da zalim idarecilerce alimler bile öldürülürken, din savaşlarında oluk, oluk kan akıtılırken ecdadımızın kurdukları medeniyetlerde, her din ve millete mensup insan huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamıştır.

Tarihte Osmanlı gibi farklı dil, farklı din ve farklı kültürdeki milletleri, birbiriyle kaynaştırıp asırlar boyunca adalet ve hoşgörüyle yöneten başka bir devlet veya imparatorluk yoktur.

İçinde yaşadığımız topraklarda bile, çok değil 120 sene önce sayıları 350 yi bulan prenslik, acımasızca kıyasıya savaşmaktaydı. İnsanlık Avrupada yaşanan 100 yıl savaşlarını, 50 yıl savaşlarını unutmadı. Avrupanın 176 yıl içerisinde, 9’u Asya’ya , 4’ü doğu Avrupa’ya düzenlediği Haçlı sefelerini unutmadı.

“ Bu yüzden dünyaya barış, kardeşlik ve huzur götüren Osmanlı’nın torunu olan bizler, devletimizi ve milletimizi çok seviyoruz. Bu yüzden bütün milletlere, her kavime sonsuz saygı ve sevgimiz var. Milletimize, yakınlarımıza ve masum insanlara zarar vermeyen, onların hak ve hukukuna riayet eden her kavim ve millete sevgi ile yaklaşıyoruz. “

Fakat 19. Yüzyıl sonrasında dünyadaki güç dengeleri değişmeye başlamış ve bunun neticesi olarak bugünki insanlığın yüz karası acı tablo ortaya çıkmıştır. Adalet ve kardeşlik gibi yüce, evrensel değerler gitmiş, yerine acı gözyaşı ve kan gelmiştir.

Bizler bu tablonun değişmesi gerektiğine ve değişebileceğine inanıyoruz. İyilik güzellik ve kardeşlik duygularının yeniden yeşerebileceğine, yeryüzünde adalet ve huzurun tekrar hakim olabileceğine inanıyoruz.

Bu sebeple kolları sıvadık ve işe önce kendimizden başlamaya karar verdik. Amacımız, bir zamanlar atalarımızın yeryüzüne hakim kıldığı bu değerleri tekrar canlandırmak. Unuttuğumuz bu değerleri tekrar hayata geçirmek. İnsanımızı ve insanlığı, sevgi ve kardeşliği hayatın merkezine yerleştirerek insanlığa örnek olmak. Barış içerisinde yaşamayı tüm dünyaya yaymak. Bu yüzden hedefimiz tüm dünyada teşkilatlanmaktır.

TEŞKİLAT OLARAK VİZYONUMUZ:

Genlerimizde taşıdığımız, yüzyıllarca yaşattığımız fakat unutulmaya yüz tutmuş, merkezinde insana saygı ve sevgi olan, barış ve huzurun teminatı kültürümüzü tekrar hayata geçirmektir. “

Kendine ait kültürün ne olduğu bilinmezse, ne olduğu bilinmeyen başka kültürler içerisinde boğulmak kaçınılmazdır.

Akyazılı İş Adamı Kulaksıza Avrupada Önemli Görev

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 14 Eylül 2017, 00:42

    Hayırlı olsun
    İlyas kulaksız beyı tebrik edıyorum
    Daha öncedende basarısını cok farklı platformlarda
    Görmüs birisi olarak
    Avrupada yararlı islere imza atacagını beklıyoruz
    RABBIM muvaffak etsin

    Cevapla
  2. 14 Eylül 2017, 06:36

    Slm.aly kardesim hayirlu ugurlu olsun.Baslattigin bu anlamli calisma özellikle gecligimiz icin ayirlara vesile olur. Bana göre Tarihi ile gurur
    duyabilecek tek millet olan bizlerin tarihine gereken önemi veren genc nesiller yetistirmesine vesile olur.

    Cevapla
  3. 14 Eylül 2017, 11:47

    KARDEŞİM YENİ GÖREVİNİZDE BAŞARILAR DİLERİM.

    Cevapla