Bu Parayı Ödemeyen Yeni Ehliyet Alamayacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ehliyetler 1 Ocak’tan itibaren yenileri ile değiştirilmeye başlandı. 5 yıl içinde değiştirilmesi gereken yeni ehliyetler için istenen sağlık raporu ücreti ise 50 lira! Vatandaş sağlık raporu için bu ücreti ödemek zorunda.

 

Ehliyetini yeni tip sürücü belgesi ile değiştirmek isteyen vatandaşlar sağlık raporu için 50 lira ödemek zorunda.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016’dan itibaren değiştirilmeye başlandı. Vatandaş elindeki sürücü belgesini 5 yıl içinde yeni tip ehliyetle değiştirmek zorunda.

50 LİRALIK RAPOR ŞART

Yeni ehliyetler uluslararası olduğu için diğer ülkelerde de geçecek. Ehliyetlerini değiştirmek isteyen sürücülerden biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve parmak izi isteniyor. Ehliyet değişimi için istenen sağlık raporunu almak ise en az 50 liraya mal oluyor.

Yeni ehliyet alma işlemleri başladı. Peki yeni ehliyet değişimi nasıl olacak, yeni ehliyet almak için ne kadar ücret ödenecek? 1 Ocak 2016`dan itibaren değiştirilmeye başlanan ehliyet için öncelikle EGM’nin internet sayfası surucurandevu.egm.gov.tr’den randevu almak gerekiyor.

YENİ EHLİYET ÜCRETİ NE KADAR?

Online ehliyet randevu alma sistemi surucurandevu.egm.gov.tr ‘den başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü-EGM sürücü belgesi işlemlerini kolaylaştırmak için online randevu sisteminin hizmete başladığını duyurdu. Sistem surucurandevu.egm.gov.tr adresi üzerinden hizmet veriyor.

Bu Parayı Ödemeyen Yeni Ehliyet Alamayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir