Hasanbey’in Çiftlik Çilesi Bitmiyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saatler günün bitiş saati olan 12’den sonraki 2nci saati gösteriyor: 02.00, Akyazı’ya bağlı Hasanbey Mahallesi’nde yıllardır süre gelen ve bir türlü çözülemeyen çiftlik rahatsızlığı hadiselerine bir yenisi daha ekleniyor.

Haber muhabirimiz Ömer Dere, Hasanbey Mahallesi’nde bulunan hanesinde gece saat 02:00 sularında hemen yan tarafında bulunan çiftlikten gelen ağır gürültüyle birlikte uyanıyor. Gürültünün sebebinin çiftlikteki çalışma olduğunu öğrenen yılların kurt gazetecisi Dere, eline video kamerasını alıyor ve canlı veryansına başlıyor. Fakat gece 02:00‘de kendisinin ve ailesinin uyanmasına sebebiyet veren bu çiftlik çalışanları bu gürültüden dolayı bir vatandaşın rahatsız olmasından pek de rahatsız değil.

Yıllardır süre gelen ve köy halkının artık bu tavuk pisliğiyle kardeş kardeş yaşamaya alıştığı içler acısı bu duruma hala bir çözüm bulunmuş değil. Haber muhabirimiz Ömer Dere’ye karşı yapılmış olan bu tehdit ve hakaretler ise durumun ne kadar vahim olduğunu bir kez daha gözler önüne sürüyor. 

Akyazı Havadis olarak tüm yetkili mecralara sesleniyoruz; bu köyde katliam var, bu köyde insanlar misafirleriyle birlikte balkonda oturup bir çay içemiyorlar. Bu duruma çözüm bulunmadığı müddetçe bu tepkiler ve haber yayınları sürekli olarak devam edecektir.

İşte haber muhabirimiz Ömer Dere ile çiftlik çalışanları arasında geçen o diyaloglar:

Hasanbey’in Çiftlik Çilesi Bitmiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 Yorum

  1. bence yılların kurt gazetecisine yakışmamış ağız dalaşı başlatan gazeteci olurmu?tahrik edersen tehdit kaçınılmaz hal alır.şikayetini gerkli birimlere yapmak yeterli çokmu iyi olmuş bu görüntüler

    Cevapla
    • binlerce gazeteci hakki hakikati soylediginden dolayi yargisiz infaza ugruyor Alkisliyorum zulme karsi savas veren bu gezeteci kardesimizi
      ali kara denilen zavalli empati kur bir aksam tavuk gubresi kokusuyla gece uyumaya calis neler oluyor gorecegiz:)
      helal zulme karsi dimdik ayakta duranlarin sözcüsü…

      Cevapla
  2. 25 Eylül 2015, 12:51

    Artık susmak yok tehdit edenler burası hasenbey

    Cevapla
  3. kac yıllık gazetecıkı yılların kurdu olmus önçe kendi konuşmalarını duzeltsın sonra gazetecı olabılır belkı saat 2 kalkıp mılletı tahrık edıyo sonrada tehdıt edıyo dıyonuz nasıl bı haber sıtesısınız kendı cıkarına haber yapmiş bu yazıyıda kendı yazmiştir allah bilir biraz tarafsız haber yapın kendı cıkarınız ıçın degıl

    Cevapla
    • 25 Eylül 2015, 16:49

      Gece 2’de milleti uyandırmak suç değil de tepki vermek mi suç? Hangi zihniyetin mensubusun? Kendi yazmadı uzaydan birine yazdırdı ne fark eder?

      Cevapla
  4. 25 Eylül 2015, 16:57

    Videonun tamamını neden yayınlamıyor sun? Kimin kimi tehdit ettiği ortaya çıkar.

    Cevapla
  5. Basin s..p..yi bu ciflikcilere toplan hasanbey ders verin sunlara burdan cikis yok ibreti alem icin hasanbey genclik skmyn mahallenize.

    Cevapla
    • 26 Eylül 2015, 10:13

      Oflu basin sopayi derken kopek mi kiskaliyosun kimleri one atiyosun senn macan yokmu iki adim one cikmaya one cikardigin adamlari kuklalarini yarin gelip kurtara bilicekmisin karektersiz adam ! Adamin basina zorla is verirsiniz siz eger o kumese gelicek olursaniz banada haber verin merak ediyorum ne kadar buyuk bi kimlige sahipsiniz herkes birbirini bi tartsin bakayim! Adaletle yolunu aramayan merhametsiz yol alir.

      Cevapla
  6. Sayın gazeteci arkadaşım video da senin tahrik edici sözlerin duyuluyor bu çok terbiyesizce insanlari bu şekilde tahrik edici sözlerle haklı olamazsin. Varsa bir şikayetin gerekli yerlere gider muracatta bulunursun bire bir muhatap olman doğru değil. Gazetecilik demek insanların çalıştığı alana baskın yapmamı gerektirmez.

    Cevapla
  7. İnsanların ekmeğine bu şekilde mani olamazsın. İnsanları kışkırtmak kaos ortamı oluşturmak çok ahlaksizca…
    NOT: BU YORUM MEHMET ŞAR İSİMLİ VATANDAŞ İLE AYNI IP ÜZERİNDEN ATILMIŞTIR.

    Cevapla
  8. İnsanları tehdit edemezsin gazeteci ömer. Hasanbey sakinleri sizlerde boş laflara kanipta boş yere gaza gelmeyin.

    Cevapla
  9. Sayın oflu ismini soyle kümesi basmak istiyorsan kapımız açık buyur gel… Mehmet Şar

    Cevapla
  10. 25 Eylül 2015, 22:35

    Sayin arkadaslarm bu ulke demokrasi ulkesidir eger siz demokrasiyi cozumu dewlet yoluyla cozemiyorsaniz kendi basiniza cozum ariyorsaniz herkesin sahip cikani kendini savunacak kadar cesareti ve gucu vardir birbirinizi kiskirtipda basiniza is almayiniz! herkes konusur ama icraata gelince kimin yaninda kimler kalir bunlari yasayip tecrube sahibi olanlar bilir herkes ekmeginn pesinde ekmegine kan dograyan kanli ekmek kendisi yer birbirinizi cikartamayacaginiz atese atmayin !eger herkes kendi gucune guvenip hareket edecekse SOKAKDA ADALET YOKTUR.!

    Cevapla
  11. Vayy halimize hasanbeyli abi .bence bu çekememezlik başka bise değil.insanların ekmeğiyle oynamaktır.halkı ayaklandırmak tir başka da bisi değildir. Ben bi vatandaş olarak kınıyuorum bu davranuslari.eyy Akyazı halkı,cahillere nasıl PKK vatan vaatleriyle yurdumuzda migde bulandirttiriyorlar heh abimizindkide onun benzeri.bu ülkede demokrasi var şikayetler resmi kuruma yapılır kurumda adaleti uygular

    Cevapla
  12. 28 Eylül 2015, 16:25

    Ömer Dere; insanları rahat bırak ekmeğini kazansınlar. Biz köylüler zamanında o çiflik kurulması için imza topladık ve herkeste imza attı kurulsun diye. Şimdi kalkmış o çiflik ortadan kalksın diye yaygara koparıyorsun. Elini vicdanına koy ve öyle haber yap. Şuan ki işleten kişi ortamı gayet temiz tutuyor. Bundan önce ki işletmeci her yere pisliğini yayıyordu ve çok pis koku oluyordu. Fakat görülüyor ki bu arkadaş çifliği çok temiz kullanıyor ve ortamda sürekli gelen pis koku yok. O yüzden bırak insanlar ekmeğini kazansınlar… Ben en yakın komşusu olarak hiç bir şikayetim yok seninde olmasın…

    Cevapla
    • 28 Eylül 2015, 16:53

      Önce kimliğini aç ondan sonra yorumunu yap cesaretli ol biraz. Ben Hasanbey Köyü’nde yaşıyorum bu kokuyla büyüdüm günlerdir istifra eden insanlar gördüm. Evime misafir çağırıp balkonda bir çay içemiyorum sen gelmişsin insanların ekmeğine karışma diyorsun. O kazandığın ekmeğin içinde bütün köylünün hakkı vardır yok diyemezsin. Bir işi yaparken eğer çevrene zarar veriyosan ve hala haklıymış gibi gelip burada cevap verebiliyosan, insan içine çıkabiliyosan sana daha fazla söylenecek bir şey bulamayız. Bir rızık kazanıyosan o rızkın nelere, kimlere zarar verdiğine bakıcaksın. Köyde bu koku yüzünden bir insanın kanser olmadığını nerden bileceksin? Nasıl rahat yaşayacaksın? Nasıl mezara gireceksin? O kokuyu ben alıyorum Allah şahidim hakkım haram olsun nasıl rahat yaşayacaksın?

      Cevapla
      • 28 Eylül 2015, 17:34

        Komşum; köyde kaç tane kanserli hasta var bana gösterir misin? Bu işi yapan insanların kaçta kaçı kanser olmuş bana gösterir misin? Madem rahatsız olacaktınız neden imzaladınız her biriniz? Tutturmuşsunuz balkonda çay içemiyorum diye. Ben kaç kere çifliğe gidip çayını içtim orada ki arkadaşın. Bir kere olsun pis kokmadı. Arada bir koku geliyor rüzgarla birlikte sonrasında dağılıyor sürekli olan bir şey değil insafsızlık etmeyin komşum. iki üç bardak çay içeceksiniz diye insanların ekmeğine mani olamazsın.

        Cevapla
        • 29 Eylül 2015, 19:34

          Sen nasıl bir düşünce içerisindesin? İlla birinin ölmesi mi gerekiyor ondan sonra mı bu kokuyu yaymayı bırakacaksınız? Tavuk kanseri diye birşey mi var da sana şimdi rapor sunucam bu insan sağlığına zararlı bir koku ve benim evime misafir gelen her insan bu kokudan şikayetçi ve her şikayetçi olduğunda benim yüzüm kızarıyor. Sen para kazanacaksın diye ben her gün senin pisliğini mi koklayacağım? Arada bir kokuyor cümlesi nedir? Her gün kokuyor arkadaş. Her gün.

          Ben hiçbir şeye imza atmadım. Bu halk bu çiftlikler kurulmadan önce yalvarıyordu zaten nolur oralara çiftlik kurun diye. Ne olur oralara çiftlik kurun da biz koklayalım diye yalvarıyordu dimi? Sizin mentaliteniz bu ise bir de üstüne imza atmasaydınız diyosanız ben daha konuşmam. Hakkım helal değildir, her türlü haberi de yaparım. Yapmazsam rahatsız olana hakkım geçer çünkü.

          Cevapla
  13. 1 Ekim 2015, 09:48

    Kümesler kurulmadan önce sizin falanca yerdeki araziyle şu anki çiftliğin arazisini takas yapalım kümesler oraya kurulsun teklifine ; “Gerek yok istediğinizi yapın” demediniz mi ? Buna göre yatırım buraya yapılmadı mı ? Dün olur dedin şimdi helallikten bahsediyorsun . Bunlar yalan mı ?
    Sağlık açısından iddia ettiğin gibi olsaydı TC Kanunları bu tesislerin çalışmasına müsade etmezdi. Resmini yayınladığın bu iki kümes haricinde bir sürü kümes var cesaretini topla da onları da konu et ve resimlerini yayınla.

    Bu kiracı arkadaş buradan gider yeni kiracı gelir ama yine de 2019……

    Cevapla