İHH’dan Kuzuluk’ta İstişare Toplantısı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHH Vakfı’nın istişare toplantısı bu dönemde 29-30-31 Ocak’ta Sakarya, Akyazı, Kuzuluk’ta yapıldı.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat YILMAZ başkanlığında yapıldı. Toplantıya Genel Merkez yöneticilerinin yanı sıra İstanbul, Ankara, Sakarya, Kocaeli, Konya, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri, Trabzon, İzmir, Tatvan, Gaziantep, Van, Samsun, Bursa, Zonguldak, Trabzon, Urfa illerinden temsilciler katıldı.

Toplantı İHH’nın dünya üzerinde 5 kıtada, 135 ülkede yürüttüğü yetim çalışmalarının değerlendirildiği ve yeni dönemde yapılacak çalışmaların istişare edildiği bir toplantı oldu.

2015 yılının değerlendirildiği toplantıda dünya üzerinde 56 ülkede yürütülen Düzenli Yetim Destek Sistemi kapsamında yaklaşık 76.000 yetim çocukla aylık düzenli ilgilenildiği belirtildi. Bu sayının yaklaşık 11.000’i Türkiye’den yetim çocuklarımızı kapsamaktadır.

2015 yılı içerisinde yürütülen kampanyalarda, özellikle okullarımızda yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamından yetimlere destek veren illerin değerlendirildiği toplantıdan İstanbul, Ankara ve Sakarya’nın ilk üç sırayı aldığına dikkat çekildi. Yine aynı destek sistemi kapsamında “Her Kur’an Kursunun Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında ise ilk üç sırayı İstanbul, Sakarya ve Ankara paylaştı.

Bu sonuçlara göre Sakarya ilimiz 457 okulda 1068 yetim kardeşe destek vererek projede İstanbul ve Ankara’nın ardından 3. Sırada yer aldı.

Yine Kur’an Kurslarında yürütülen çalışmalarda Sakarya ilimiz 174 Kur’an Kursunda 243 yetime kardeş olarak İstanbul’un ardından 2. sırada yer alarak İyilikten yana güçlü bir destek verdiğini göstermiştir.

2016 yılında yetimlerle alakalı yapılacak olan “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında yetimler yararına yapılacak projelerden Endonezya/Açe, Moritanya, Nijer ve Zimbabve’deki yaklaşık 50.000 EUR’luk projelere Sakarya olarak sponsor olundu.

1 2 3 4

İHH’dan Kuzuluk’ta İstişare Toplantısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir