İMAM TEKNOLOJİYİ SEÇTİ CEMAAT İKİYE KATLANDI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Cami İmamı Abdurrahman Yılmaz, vatandaşları camiye çekebilmek için teknolojinin bütün imkanlarını kullanıyor.

Sapanca ilçesindeki Yeni Cami İmamı Abdurrahman Yılmaz, emaatin vaaz ve hutbeleri rahat görebilmesi için mihrabın üst bölümüne projeksiyon cihazı ve projeksiyon perdesi yerleştirdi, avluda namaz kılanlar için de monitör koydu. Cuma hutbelerini tablet bilgisayardan okuyan Yılmaz, vaaz ve hutbeleri isteyen cemaate taşınabilir belleklerle dağıtıyor.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vaaz ve hutbeleri görsel olarak yayınlayarak, anlatılanların akılda kalıcılaşmasını sağladığını söyledi.

Cemaatin uygulamadan memnun olduğunu ifade eden Yılmaz, “Hazırladığım vaaz sunumlarına ait görüntüleri bilgisayarla projeksiyonda göstermeye başladım. Bu şekilde vaazlarımı, ayakta, cemaatin ilgisini ve dikkatini hem perdeye hem de kendime çekerek vermeye başladım. Cemaatimiz de bu uygulamadan memnun oldu” diye konuştu.

Vaaz ve hutbelerin görsel sunumunun cemaattekilerin sayısını arttırdığına dikkati çeken Yılmaz, “Bu açıdan akılda daha çok kalsın, insanlar daha çok faydalansın düşüncesiyle sunum eşliğinde vaaza başladım. Bunun birçok faydasını gördüm. Cemaatimiz arttı. Özellikle teknolojiye meraklı gençlerimizin camiye ilgisi, bizimle teşvik-i mesaileri daha da fazlalaştı. Bu şekilde cemaatin artmasına, özellikle camiye gelen genç sayısının artmasına vesile olduğum için mutluyum” ifadesini kullandı.

Vaaz ve hutbeleri taşınabilir bellekle veriyor

Yılmaz, cemaatten isteyenlere vaaz ve hutbe metinlerini taşınabilir bellekle verdiğini dile getirdi.

Hutbe ve vaazleri tablet bilgisayardan okuduğunu aktaran Yılmaz, “Güvenlik kameraları vasıtasıyla dışarıdaki cemaatimizin de camideki sohbeti, vaazı ve hutbeleri izlemelerini sağlamaya çalıştım. Avluya büyük ekran televizyon koyarak, kameralar ve ses sistemi vasıtasıyla camideki vaazı yayınlayarak, cemaatimizin ilgisini ve dikkatini vaaza, hutbeye vermelerine vesile oldum” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : Sapanca.com.tr

İMAM TEKNOLOJİYİ SEÇTİ CEMAAT İKİYE KATLANDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir