İşte Akyazı Belediyesinin Aldığı Şimdiye Kadarki Koronavirüs Önlemleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Belediyesi olarak Ülkemizde Korona Virüs salgınına karşı aldığımız önlemler kapsamında bugüne kadar olan çalışmalarımız…

Temizlik İşleri Müdürlüğü
-73 Mahallemizde bulunan 84 cami, 51 Adet Dolmuş, 16 Adet Halk Otobüsü, 119 Özel Servis, 17 Adet Kuran Kursu, 11 Adet ticari taksi ve 54 Adet Resmi Kurum ile,
İlçemizde bulunan tüm Otobüs durakları, Belediye hizmet binaları ve birimlerimiz ile tüm hizmet araçlarımız olmak üzere;
Toplamda 350 noktada ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarımızı tamamladık.
-Ada caddesi baştan sona yıkanarak dezenfekte edildi,
-Ada Caddesi Belediye Ana Hizmet Binası önünde mobil İlaçlama ve dezenfektan merkezi kurularak isteyen vatandaşlarımızın araçları ilaçlanmaya başlandı.

Zabıta Müdürlüğü
– İlçemiz sınırları içinde faaliyetlerine izin verilen ve açık olan 52 Lokanta, Pide ve Lahmacun Salonu, 5 Çiğköfteci, 28 Aperatif Salonu, 5 Unlu Mamulleri (Pastane) olmak üzere toplam 90 işyerine Bakanlık genelgelerine ve İlçe Hıfzıssıhha kuralları ile genel hijyen kurallarına uymaları konusunda yazılı tebligat yapılmıştır.
-Ayrıca yapılan denetimlerde 13 aperatif, 5 çiğköfteci, 7 lokanta, 1 unlu mamulleri olmak üzere toplam 26 işyeri kapalı olduğundan tebliğ yapılamamıştır.
-İlçemiz sınırları içerisinde çıkan genelge doğrultusunda faaliyet gösteren 76 Kahvehane ve 71 Kafenin kapatılarak kapalı kalması ile ilgili denetimi yapıldı. 68 çay ocağına masa ve tabureleri kaldırarak sadece esnafa servis yapması konusunda tebligat yapıldı, 49 lokanta, 24 unlu mamulleri ve 62 aperatifin denetlenerek paket servis yapmaları, 20 ekmek fırının hijyen kurallarına uyması konusunda denetleme ve tebligat yapılmıştır.
Basın Halkla İlişkiler
-Korona Virüs Salgını tedbirleri ile ilgili olarak gerek Bakanlıktan gelen genelgeler, gerek ise İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar makul aralıklarla anons edilmek suretiyle vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlandı.
– 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı nedeniyle risk grubunda bulunanlar başta olmak üzere 70 Bin vatandaşımıza evde kalmaları yönünde SMS atıldı.
-Ayrıca; İlçemizde muhtelif yerlerde bulunan 40 adet Billboardlara Sağlık Bakanlığınca ön görülen #14 KURAL ve #EVDEKALAKYAZI konulu bilgilendirme ve bilinçlendirme afişleri tasarımı yapılarak asılması sağlandı. Çarşı içinde bulunan dev LED Ekranda korona virüsü ile mücadele kapsamında belediyemizce yapılan çalışmalar ve bilinçlendirme konulu görsel videomuz günde 256 kez tekrarlanarak yayınlanması sağlandı.
-Akyazı Belediyesi kurumsal sayfamızdan ve Sosyal Medya hesaplarımız aracılığı ile Korona virüs salgını konulu 11 adet tweet, 14 Adet Facebook paylaşımı ile 35.150 kişiye erişim sağlanmıştır.
-Akyazı Belediyesi Web sitemizde Korona Virüs konulu 4 Adet haber ve Giriş ekranı Pop-up bilgilendirme metni yayınlanmıştır.
-Kurumsal sayfalarımızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan vatandaşlarımızın çevre temizlik ve emlak vergisi gibi ödemelerini belediyemize gelmeden kurumsal sayfamızdan online yapabilecekleri konusunda bilgilendirme videoları ve paylaşımları yapıldı.
-Emlak Beyan, Yapı Kayıt Numarataj, İmar Servisi ve İş-kur gibi halkımızın yoğun olarak kullandığı birimlerimiz giriş kata alınarak vatandaşlarımızın kalabalık ortamlara maruz kalmadan hizmetlerimize daha kolay ulaşabilmesi sağlandı.

-İlçe Kaymakamlığımızın başkanlığında oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu kapsamında 73 mahallemizde hizmet vermek, risk grubunda ve 65 yaş üstü evinden çıkamayacak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere 5 adet mobil ekip oluşturulmuştur.
-Ayrıca iki hafta önce İş sağlığı ve güvenliği hekimimizce tüm personelimize korona virüsü ve korunma yolları ile ilgili olarak bilgilendirme eğitimi verilmesi sağlanmıştır.
Rutin Belediyecilik hizmetlerimizin yanında tüm imkânlarımızı seferber ederek korona virüsü başta olmak üzere halkımızın sağlığını tehdit eden her unsurla mücadelemiz aralıksız olarak devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

#EvdeKalın
#SağlıklaKalın
Bilal Soykan

İşte Akyazı Belediyesinin Aldığı Şimdiye Kadarki Koronavirüs Önlemleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir