Kandıra Kerpe Ve Kefkende Hortum Büyük Zarara Yol Açtı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kandıra’nın sahil mahalleri olan Kerpe ve Kefken’de etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle ortaya çıkan hortum bazı binaların çatılarını uçurup ağaçları devirerek büyük zarar yol açtı.

Gece başladı

Alınan bilgiye göre, Sakaryalılar’ın yazlıklarının bulunduğu komşu kent Kocaeli’nin Kandıra’da gece başlayan rüzgar, sabaha karşı şiddetini artırdı. Bazı bölgelerde hortuma dönüşen rüzgar önüne ne çıktıysa uçurup devirdi.

Kerpe ve Kefken

Kandıra’da sahil mahalleleri olan Kerpe ile Kefken’de 10 dakika etkili olan kısa süreli fırtına ve yer yer oluşan hortum nedeniyle bazı ev ve pansiyonların çatısı, bazı iş yerlerinin tabelaları uçtu.  Devrilen ağaç ve çatılardan uçan yalıtım malzemeleri, park halindeki otomobiller ve iş yerlerinde zarara neden oldu.

Elektrik kesintisi

Kaynarca’nın bazı bölgelerinde de etkili olan şiddetli rüzgarla gelen yağış ekili arazilere küçük çaplı zarar verdi. Devrilen ağaçların enerji nakil hatlarında hasara yol açması nedeniyle bazı yerlerde elektrik kesintisi yaşandı. SEDAŞ ekipleri, zarar gören hatların onarımını yaparken belediye ekipleri ise savrulan parçalar ile devrilen ağaçları yollardan kaldırdı.

Kandıra Kerpe Ve Kefkende Hortum Büyük Zarara Yol Açtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin