Özel Okulda Gıda Zehirlenmesi. Sayı 141 Oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya’da zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuran 141 öğrenciden 26’sının tedavisi sürüyor.

Sakarya‘da zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuran 141 öğrenciden 26’sının tedavisi sürüyor.  Alınan bilgiye göre, kentteki özel bir okulun bazı öğrencileri dün gece saatlerinden itibaren kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle yemek ve su numuneleri alınırken, okul yönetimi velilere bilgilendirme mesajı da gönderdi.  Öğrencilerin kusma ve karın ağrısı şikayetleri nedeniyle hastaneye başvuruda bulunduğu bilgisini verilirken, kesin sonucun numunelerin değerlendirilmesinden sonra belli olacağını dile getirdi.

Alınan bilgiye göre şehirdeki bir özel okulda eğitim gören 15 öğrenci mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (SAÜEAH) bağlı Kadın Doğum ve Çok Hastalıkları Merkezine kaldırıldı.

Akşam üzeri okul çıkışının ardından öğrencilerin aileleri tarafından peş peşe hastaneye getirildiği öğrenildi.
Öğrencilerde gıda zehirlenmesi şüphesi üzerinde duruluyor.
Şehrin eski eğitim kurumlarından olan özel okuldaki gıda zehirlenmesinin nedeni araştırılıyor.

22.45: Gıda zehirlenmesi şüphesiyle doğum evine kaldırılan öğrencilerin sayısı 25’i buldu. Yenikent Devlet Hastanesi’ne 17, Toyotasa Acil Yardım Hastanesine 10 ve Serdivan’da bulunan iki özel hastaneye de çok sayıda çocuğun getirildiği öğrenildi.

Öğrencilerin okuldaki öğle yemeğinde tavuk ve makarna yediği öğrenildi.

SAYI 50’Yİ AŞTI

00.30: Bu saat itibariyle kentteki hastanelere kusma ve mide bulantısı şikayetiyle başvuran çocukların sayısının 50’yi aştığı öğrenildi. Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un hastanelere gidip konuyla ilgili inceleme yaptığı öğrenildi. Özel okulun 2 kampüsünde eğitim gören öğrencilerin aileleri ise panikte. Konuyla ilgili gelişmeleri bu haberden takip edebilirsiniz.

Sakarya Yenihaber

 

 

Özel Okulda Gıda Zehirlenmesi. Sayı 141 Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir