Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği’nden Bir İlk

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından il genelinde, Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri kapsamında danışmanlık alan arıcılarla yapılan çalışmalarda Varrao mücadelesinde büyük başarı elde edildi.

Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Birliğimiz tarafından Tarım Danışmanlığı alan üyelerimizi ilçelerde ve köylerde ziyaret edip, şikâyetlerini dinledik. Yaptığımız çalışmalarda, birlik olarak Türkiye’de ilk defa birliğimiz tarafından uygulanan Varrao mücadelesinde büyük başarı elde ettik. Bal arısının en yaygın görülen ve en büyük zararlısı olan Varrao ile mücadelede organik kökenli, insan sağlığına zararlı etkileri olmayan ve balda kalıntı riski taşımayan Oksalik Asit kullanılması, verimin artmasında önemli bir etmen olmuştur. Oksalik Asit, AB ülkeleri tarafından da tercih edilmektedir. Oksalik asidin -3 c’ soğuk havaya kadar uygulanabilmesi ve uçuş deliğinden verilebilmesi sebebiyle arı kovanını açmak da gerekmemektedir” dedi.

Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör ayrıca, danışmanlık hizmetlerini ücretsiz verdiklerini de dile getirdi./ Mehmet KARAKAŞ

ari_yetisticileri2.jpg

ari_yetisticileri3.jpg

 

Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği’nden Bir İlk

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir