Şampiyonun Annesi:Oğlum Derece Yapmasa Kızardım

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nurhayat Sofuoğlu: Kenan derece yapmasa kızardım

Dünya Supersport Şampiyonası’nda sezonun bitimine bir yarış kala 5’inci şampiyonluğunu ilan eden Kenan Sofuoğlu’nun annesi Nurhayat Sofuoğlu, oğlunun yarışlarını her zaman korkuyla izlediğini söyledi.

image00002

ANKARA-Hüseyin Doğru

Kenan Sofuoğlu‘nun annesi Nurhayat Sofuoğlu, oğlu Kenan ve gelini Julia Looman ile birlikte AA muhabirine sezon içinde yaşadıklarını anlattı.

Kenan’ın yarışları sırasında sakinleştirici aldığını ifade eden Sofuoğlu, “Yarış öncesi 3 gün önceden stresle evin içinde dolanırım. Kardeşlerimle birlikte izlerim. Onlar bana bakma derler. Bakmasam da olmaz ama bakarım, düştü mü düşecek mi öyle bakarım. Bırakıp odada seyretmesem daha iyi ama televizyonun başından ayrılamıyorum.” diye konuştu.

Yarış sırasında neticeyi düşünmediğini daha çok düşüp düşmediğini merak ettiğini vurgulayan Nurhayat Sofuoğlu, şunları kaydetti:

“Fransa’da düşmesi kötüydü. Ailece yarış konularını çok konuşurduk. Hemen hemen her konuda bilgim var. Takımdaki herkesin ismini bilirim. O şöyle, bu böyle hepsini birbirimize anlatırız. Ben korkak bir anne olsam, ayaklarına sarılır bırakmam ‘oğlum gitme’ derim. ‘Oğlum git, herkesi geç’ diyen bir anneyim. Durup dururken, eleştirebilirim. Yarış konusunda kavga da edebiliriz. O da sinirli, ben de sinirliyim. Bazen kırıyoruz birbirimizi. Beni dikkate almaz. Kendi bildiklerimizi okuyoruz.”

Kenan’ın güzel bir sezon geçirdiğini belirten anne Sofuoğlu, “Kenan derece yapmasa kızardım. ‘Nasıl düşersin’ dedim, geçen geldiğinde. ‘O neydi, rakibin yoktu, o anda, kimseyle çekişmiyorsun. Nasıl düştün’ derim. ‘Aman Kenan sen büyüksün, en iyi bilirsin’ yok. Ben de bildiğimce konuşurum. Geri kalmam konuşmaktan.” ifadelerini kullandı.

image00001

“Çocuğum yarışırken korkuyorum”

Nurhayat Sofuoğlu, şöyle devam etti:

“Çocukları spora yönlendirelim. Sporcu çocuktan zarar gelmez. Onları yetiştiren hocaları, ağabeyleri var. Futbol, basketbol, bütün branşlarda hevesli olduğu branşta yönlendirsinler. Benimki en az özenilecek bir hayat, zor bir hayat. Çocuğum yarışırken korkuyorum. İki üç gün kendime gelemiyorum. Onun başarısıyla seviniyorum. O Türk bayrağı, İstiklal Marşı çok güzel duygu. Allah da benim evladıma nasip etti. Ne mutlu ki bana. Herkese de nasip etsin.”

Eşi Julia Looman: “Başkasına değil kendine bak”

Milli motosikleçinin eşi Julia Looman da bu sezon Kenan’ın yarışını izlemeye gidemediğini söyledi.

Kenan’la konuşarak destekçi olmaya çalıştığını belirten Looman, “Her zaman sen başkasına bakma, kendine bak diyorum.” dedi.

Kenan: “Şampiyonluğa ulaşmak zor”

Kenan Sofuoğlu, motosiklette yarış kazanmanın kolay ancak şampiyonluğun zor olduğunu vurgulayarak, dünyanın en sıcak yerinden, en soğuk yerine yarışa gidildiğini anlattı.

Farklı parkurlarda, farklı motosiklet ayarlarıyla yarıştıklarını anlatan Kenan, “Sadece biz bunu fiziksel olarak yapmıyoruz. Bir civata yüzünden şampiyonayı kaybetme ihtimaliniz var. Sezonda belirli limitli motosiklet sayımız var. Hepsini atlatıp şampiyonluğa ulaşmak gerçekten zor.” diye konuştu.

“Uyarı aldım”

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası‘nda son dönemlerde kazandığı yarışların ardından pistte Türk bayrağı ile tur atması nedeniyle organizasyon yetkililerinden uyarı aldığını söyledi.

“Biz Türk insanı bırakıp gitmeyiz. Ölene kadar mücadelemizi veririz.” diyen Kenan, bu mücadeleyi 15 Temmuz’da meydanlara inerek gösterdiklerini anlattı.

Türklerin ülkesinden vazgeçmeyeceğini vurgulayan Kenan, şöyle konuştu:

“Canını feda edecek milyonlarca insanın olduğu ülkeden geliyorum. Her zaman da fazlasıyla gurur duyuyorum. Özellikle Avrupa’da bana son yarışlarda uyarı geldi. Organizasyondan ‘Kenan, senin kadar Türk bayrağı, Türkiye diyen bir pilot daha yok. Biraz abartıyorsun. Herkes farklı kutlama yapıyor, senin bir tane kutlaman var, sadece bayrak gezdirmek’ dediler. Evet, bizim için bayrağın ne demek olduğunu bilseniz, o zaman anlarsınız, neden benim her yarış sonrası ısrarla bayrağımı alıp, bayrağımla neden tur atmaya çalıştığımı. “

Şampiyonun Annesi:Oğlum Derece Yapmasa Kızardım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir