Satso Başkanı Akgün: Akyazıya Sera Osb Düşünüyoruz

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Tek çare üretim’

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Akyazı’da bulunan Jeotermal suyu avantaja dönüştürerek, bölgede Sera Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

“ÜRETİMİ ARTTIRMAK ZORUNDAYIZ”
2019 yılının ekonomik açıdan zor bir yıl o olacağını söyleyen SATSO Başkanı Altuğ, “Ekonomimizi bu durumda sürdüremeyiz. İthalata dayalı, tüketime dayalı bir ekonomiyi sürdürmek mümkün değil. Dolayısı ile bir üretimi arttırmak zorundayız. Ürettiğimizi de ihraç eder durumda olacağız. Ülke olarak tek çıkar yolumuz bu. Biz bunu söylüyoruz, bunu vurguluyoruz” dedi.

“OSB’LERE İHTİYAÇ VAR”
Üretim için OSB’lere ihtiyaç olduğunun da altını çizen Başkan Altuğ, “Herkes her yerde üretim yapamayacak. Üretim yerleri nerelerdir? OSB’lerdir. Onun için şehirde OSB’leri artırmayı ve bu üretimleri OSB’lerde yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

AKYAZI’YA SERA OSB
Akyazı İlçesi’nde bin 170 metrelerde 70 derece sıcaklığında jeotermal su bulunduğunu ve bu suyu avantaja dönüştürmek için çalışma başlattıklarını da belirten Altuğ; “Bu suyu değerlendirme anlamında suyun bulunduğu bölgelerde Akyazı Belediyesi, Akyazı Ticaret ve Sanayi Orası, Akyazı Ticaret Borsası ile biz SATSO ve Sakarya Borsası’nı da bu işin içine alarak bir Sera OSB düşünüyoruz. Bununla ilgili görüşmelerimizi yaptık. Ekiplerimiz çalışıyor. Bu Akyazı için, bölgemiz için dok doğru ve çok ciddi bir proje olacak” ifadelerine yer verdi.

DOĞRU BİR PROJE
Altuğ, Akyazı’ya kurulacak olan Sera OSB için en az 5-10 yıllık bir süreç gerektiğinin de ileri sürerek, “Genelde OSB’lerin kurulum süreci geçmişe baktığımızda 15-20 yılı buluyor. Örneğin biz 1. OSB’yi 20 yılda hayata geçirmişiz. Ama bugün bu süreç daha kısaldı. Bunun doğru bir proje olduğunu biliyoruz, buda işi çabuklaştıracaktır” diye konuştu.

“İSTANBUL’DA SIKIŞAN BURAYA KAÇIYOR”
Ferizli OSB için ciddi talep yoğunluğu olduğunu da kaydeden Altuğ, şunları söyledi;
“ Metal ve Otomotiv olduğu için ciddi bir talep var. İstanbul’da sıkışmış, büyümek için çare arayan firmalar buraya geliyorlar.  Bizde spekülatif hareketlere izin vermemek adına bir komisyon oluşturduk tek tek gidip sanayicileri yerlerinde inceliyorlar.  Talepleri ondan sonra müteşebbis heyet, Vali bey ile inceliyor.
Kaynarca’ da iki organize sanayi bölgemiz var. Bunlardan birisi Makine İhtisas OSB’si var. Davalıktı. Danıştay da ki davayı kazandık. Kamulaştırmaya devam edeceğiz. Mobilya İhtisas OSB’sinde bir problem yok, devam ediyor. Yatırımlar da devam ediyor. İşlerin açılması ile birlikte bu faaliyetlerde devam edecektir.”

kaynak:haberlisin.com

 

 

Satso Başkanı Akgün: Akyazıya Sera Osb Düşünüyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir