Son Günlerde Ortaya Çıkan Bu Sinekler Çok Sinsi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşte gündüzlerimizi de kabusa çevirecek olan sinek türü!

Yazın sıcağında özellikle vatandaşların geceleri korkulu rüyası haline gelen sivrisineklerin farkı bir türü ortaya çıktı.

GÜNDÜZ VAKTİ ISIRIYORLAR
Bu sineklerin en büyük özelliği ise alışılmışın aksine oldukça sessiz olmaları ve gündüz saatlerinde de ısırmaları. Hem sesiz olmaları hem de ısırmaları sonrasındaki kaşıntı nedeniyle vatandaşlara rahat vermeyen sivrisinekler ilçede paniğe neden oldu. Son haftalarda il genelinde sivrisineklerden gelen şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Sivrisinek ısırması sebebiyle sağlık merkezlerine başvuranların sayısında ciddi bir artış söz konusu. Alışılanın dışında meydana gelen bu vaka artışı sonrası halk arasında panik yaşanıyor.

ISIRMANIN ETKİSİ 15-20 GÜN KALIYOR
Özellikle akşamları gerek şehir merkezi gerekse mahallelerde cadde ve sokaklara kabus gibi çöken sivrisineklerin ısırmaları sonrasındaki kaşıntı, sağlık sorunlarına neden oluyor. Bu yıl ilk defa ortaya çıkan sivrisinek türü ısırdığı bölgede büyük bir şişliğe sebep oluyor. 15-20 gün iyileşmeyen yaralara yol açan sivrisinekler tek bir insanı onlarca defa ısırabiliyor. İlçe halkı sivrisinekler nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor.

KAFKASLAR’DAN GELDİĞİ İDDİA EDİLİYOR
Ülkemizde pek bilinmeyen ve yaklaşık 2 yıldır coğrafyamızda görülmeye başlanan bu sivrisinek türü Aedes olarak biliniyor. Ülkemizde ilk kez Doğu Karadeniz Bölgesinde ortaya çıkan bu türün Kafkaslar’dan geldiği tahmin ediliyor. Bu tür, ülkemizde bilinen sivrisinek türü Anofel’in aksine sessiz ve bir seferde onlarca ısırık izi bırakabiliyor. Kocaeli Tabipler Odası Başkanı Zeki Haşimoğlu ise bu yıl karşımıza çıkan sivrisinek türünün alerjik reaksiyonlara sebep olabildiğini ancak ölümcül bir etkisinin olmadığını belirtti.

kaynak:yeni sakarya

 

Son Günlerde Ortaya Çıkan Bu Sinekler Çok Sinsi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir