Subü Akyazı Meslek Yüksek Okulunda Kariyer Günleri Etkinliği Düzenlendi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Meslek Yüksek Okulunda  Öğrencilere Yönelik Seminerler kapsamında Kariyer Günleri Etkinliği düzenlendi.

İşletme Yönetimi Bölümü tarafında 4.Geleneksel olarak düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğine alanında uzman kişiler ve alanında başarılı girişimciler katıldı. Seminere ilk olarak seminere CV Hazırlama Mülakat Teknikleri uzmanı Yasemin Ekici GÜRBÜZOĞLU” CV hazırlarken fotoğrafın önemli olduğunu kişisel bilgiler mutlaka CV ye yazılması gerektiğini e-posta adresi verilirken özenli ve isim soy isim olan mail adresi tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Mülakata çağrılan bir adayın ilk intibasının, ses tonunun ve enerjisinin önemli olduğunu özellikle adayın kendisini iyi ifade etmesi gerektiğini bildirdi.
MİR İzolasyon yalıtım ve Kompozit ürünleri üreten firmanın kurucu girişimci Emre YILMAZ; Bir girişimi başlatmanın ve büyütmenin zorlu bir süreç olduğunu maaşlı çalışmak yerine girişimci olmanın bir çok avantajının olduğunu özellikle hayallerinizi gerçekleştirebilmek için mutlaka girişimci olunması gerektiğini söyledi. Hangi alanlarda açık var? Sorusunu sorarak sürekli piyasayı gözlemlemek gerektiğini belirtti.
İnsan Kaynakları Uzmanı ve “Yarın Gel Başla” kitabının yazarı Sinem IŞIK; Yeni mezunlara öncü olmak için projeler yaptığını ” İş aramasını bilen insanlar işsiz kalmaz” bu amaçla “Yarın Gel Başla” kitabını yazdığını belirtti. İşverenler yeni mezunlardan hedeflerini net ifade etmelerini, kendinizi doğru anlatmamız gerektiğini ve farklı fikirler sunabilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca mutlaka bir plan yapılması gerektiğini, ücret beklentisini çok belirlenmemesi gerektiğini, mutlaka elinizin dolu olmasını ve motivasyonun yüksek olunması gerektiğini belirtti.
Gelişim Koçu ve Satış Uzmanı Ozan YILDIRIM; Yenidünyada pazarlama ve satış üzerine bir sunum yaptı. Kendisinin Akyazı MYO İşletme Programından mezun olduğunu, okulda, Akyazı’dan çok şeyler öğrendiğini ve sürekli kendini geliştirmeye çalıştığını ifade etti. Pazarlamanın tarihçesini ve gelecekte pazarlamanın önemi hakkında sunun gerçekleştiren Ozan YILDIRIM; Karmaşık problem çözme, Analitik ve Kritik düşünme, Yönetim becerileri, Yaratıcılık, Tasarımsal düşünme, Duygusal zeka, Değerlendirme ve karar alma, Müzakere becerisi ve yeni medya okur yazarlılığının çok önemli olduğunu belirtti
Seminer sonunda KAROT uygulaması üzerinde interaktif olarak ödüllü bir yarışma yapıldı. Çeşitli hediyeler verildi. Katılımcılara Dr.Öğretim Üyesi Aydın ŞENOL ve Öğretim Görevlisi Ersin KALKAN tarafından katılım belgesi ve teşekkür belgesi takdim edildi.Program sonunda öğrenciler ve hocaları seminer veren misafirlerini Altındere Altıparmak Alabalık tesislerinde ağırlayarak bir nevi teşekkür ettiler.

Subü Akyazı Meslek Yüksek Okulunda Kariyer Günleri Etkinliği Düzenlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir