Şehirde İlk Kuyum Belgesi Akyazı’ya Verildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuyumculara verilen ‘kuyum’ yetki belgesi Sakarya’da ilk kez Akyazılı kuyumcuya verildi.
Ticaret Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle, yetki belgesi için de ustalık belgesi sahibi olma şartı aranıyor. Artık sadece yetki belgesi olan işletmeler kuyum ticareti yapabilecek. Yetki belgesi için “ustalık” şartı aranacak. İşletmelerin belgelerini 31 Aralık’a kadar alması gerekiyor. Bu kapsamda Sakarya’da ilk ‘kuyum’ belgesi Akyazı’da faaliyet gösteren Akan kuyumculuğa verildi. Kuyum belgesi, Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Z. Şinasi Bayraktar ve ATSO Meclis Başkanı Muzaffer Başer’in katılımıyla ATSO üyesi Akan kuyumcu yetkilisi Şakir Akan’a verildi.

MUTLAKA USTALIK BELGESİ OLMASI GEREK

Belge tesliminde konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, altın ticaretinin güvenli bir ortamda yapılması, meslekte nitelikli insan kaynağının artırılmasının hedeflendiği, yetki belgesi ile ilgili uygulamanın hayata geçirildiğini belirterek kuyumcu esnafının bu sürece uygun hazırlıklarını yaptığını belirtti. Bayraktar; “Sakarya Ticaret İl Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde süreci yürütüyoruz. Yetki belgesi için en önemli şartlarından bir tanesi de bu işi yapan esnafın mutlaka bir ustalık belgesi olması gerektiğidir. Belirlenen tarihe kadar Kuyum ticareti yapan üyelerimiz odamıza gelerek Oda kayıt belgesini alarak İl müdürlüğü ile süreci tamamlayacaktır. Üyelerimize ve Ticaret erbaplarına hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

SON TARİH 31 ARALIK

Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca ise ; “14 Nisan 2021 tarihli 31454 sayılı resmi gazetede yayınlanan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik ile yapılan düzenleme ile kuyumculuk faaliyetlerinin adil rekabet koşulları altında yapılabilmesi ve sektörün daha nitelikli hale getirilerek sağlıklı bir işleyişe kavuşturulması hedeflenmektedir. Yeni dönemde kuyum ticaretinin işletmesi adına yetki belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılacağı, halihazırda faaliyette olan kuyum işletmelerinin 31 Aralık 2021 e kadar durumlarını Yönetmeliğe uygun hale getirerek yetki belgesi almaları gerekmektedir. Yönetmelik kuyum işletmesi kuyum ticaretinin yanı sıra faaliyette bulunabileceği alanların belirlenerek, opal, akik, kuvars gibi yarı kıymetli taşlar ile bu taşlardan yapılan tespih gibi süs eşyasının perakende satış, bakım ve onarımı ile perakende saat satış, bakım ve onarımı bu faaliyetler içine dahil edilmiştir. Yönetmelik sonrası kuyum niteliği taşıyan demo/imitasyon ürünleri kuyum işletmelerinde bulundurulmayacak ve bu ürünlerin satışı yapılamayacak, böylelikle tüketicide yanlış algı yaratılmasının ve sektörde haksız rekabetin oluşmasının önüne geçilecektir” diye konuştu.

BAŞVURU Yetki belgesi başvurusu yapmak ve ayrıntılı bilgilere ulaşmak için Sakarya Ticaret İl Müdürlüğünü yada www.sakarya.ticaret.gov.tr internet sitesini ziyaret edebilecek.

 

Şehirde İlk Kuyum Belgesi Akyazı’ya Verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir