Asgari Ücretin Belirlenmesi 4. Toplantıya Kaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari ücret için bekleyiş devam ediyor. Bugün asgari ücret zammı için yapılan 3’üncü toplantı bitti. Toplantı sonrası istenen rakamlar açıklandı.

TİSK 3100 TL teklif ederken TÜRK-İŞ 3900 TL teklif etti. Görüşmeler 4’üncü toplantıya kaldı
Asgari ücretin belirlenmesi 4. toplantıya kaldı. Öte yandan 4. toplantının tarihi henüz belli olmadı.

Asgari ücret görüşmelerinde TİSK’teki 3. toplantı sonrası taraflar açıklama yaptı.

Üçüncü toplantı ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Asgari ücretin bu hafta belli olması bekleniyor.

Toplantıların ardından işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5’er üyenin olduğu komisyon, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını oy çokluğuyla belirleyecek.

Bugünkü toplantıda, Çalışma Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu’ndan gelecek veri ve raporlar görüşülecek.

Asgari ücret ile birlikte işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı ve sigorta primlerinin miktarları da belirlenecek.

Çalışma Genel Müdürü Önder asgari ücrete son toplantıda karar verileceğini duyurdu.

Önder: TİSK ortalama 3100 TL olmasını istiyor. TÜRK-İŞ en az 3900 TL olmasını istiyor. Son toplantımızda asgari ücretin ne olacağını belirleyeceğiz.

Nazmi Irgat: İşveren kesimiyle uzlaşmazlıklarımızı maalesef gideremedik dolayısıyla komisyonun şu anda sağlıklı bir karar vermesi söz konusu olamadı.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, “Biz üçlü saç ayağının en önemli temsilcisi olarak ülke geleceği için önemli kararlar vermeye çalışıyoruz. Komisyonda yapılan toplantıda rakam önerisi olmadı. Bu sene kuvvetli bir veri analizi işletmelerden alınan görüşler var. Tabi bazen bizlere düşük gelen yüksek gelen farklı rakamlar zikrediliyor.

Bu rakamları çözmede devletimizin işverenlere yapacağı teşvik ve çalışanlara yapılacak vergi indirimlerinin belirleyici olacağını düşünüyoruz. Bu destekleri alabilirsek biz üçlü imzayı alabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

 

Asgari Ücretin Belirlenmesi 4. Toplantıya Kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir