Sakarya’da Otobüs Biletlerine Zam

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya’da Otobüs biletlerine zam
Geçtiğimiz aydan bu yana döviz kurundaki dalgalanmalar ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, otobüs bilet fiyatlarına da zam olarak yansıdı.
Karayolu ulaşımı, günümüzde pek çok olanağın yanı sıra en çok kullanılan ulaşım şekillerinden biri. Ancak geçtiğimiz aydan bu yana döviz kurlarında yaşanan dalgalanma, girdi maliyetlerinin artması gibi nedenlerle akaryakıt fiyatlarına ardı ardına gelen zamlar, otobüs biletlerinin de zamlanmasının önünü açtı.

SAKARYA-HAREM 80 TL

Buna göre, 1 ay önce 55 liradan 65 liraya yükselen Sakarya-Harem bilet fiyatlarına bir zam daha geldi. Gelen zam sonrası Sakarya-Harem seferlerinin bilet fiyatı 80 liraya kadar yükseldi. Sakarya-Esenler bilet fiyatı 100 lira olurken, Sakarya-Ankara seferinin bilet fiyatı ise 120 lira oldu.

300 TL’Yİ BULUYOR

Geçtiğimiz haftalarda mazot fiyatlarına gelen art arda iki zammın ardından otobüs biletlerinde fiyatlar yükseldi. Yer yer 300 TL’yi bulan bilet fiyatları, uçak bileti fiyatlarıyla yarışır hale geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmit Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhaneciler Derneği Başkanı Halil Baylam, yeni bir zammın da gelip gelmeyeceğine yönelik görüşlerini iletti. Baylam, konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

MAZOTA ÇOK BÜYÜK ZAM GELMEZSE
Otobüs bileti fiyatlarına geçtiğimiz hafta itibarı ile zam yapıldı. Biletler şu an zamlı fiyat üzerinden satılıyor. Yaklaşık 1 hafta önce mazot fiyatlarına art arda iki kez zam geldikten sonra haliyle otobüs biletlerinin de fiyatları arttı. Ancak mazota yine çok büyük bir zam gelmedikçe otobüs biletlerine yeni bir zam yapılacağını düşünmüyorum. Öte yandan, bu ayın 20’sinde biliyorsunuz okullar tatil olacak. Ayın 20’sinde umarım yine büyük bir zam gelmez.”
GÜNCEL OTOBÜS FİYATLARI

Harem: 80 TL

Esenler: 100 TL

Ankara: 140 TL

İzmir: 200 TL

Mersin: 220 TL

Adıyaman: 300 TL

Mardin: 300 TL

Trabzon: 250 TL

Sakarya’da Otobüs Biletlerine Zam

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir