‘TAŞERON İÇİN YOLA ÇIKTIK’

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk İş’e bağlı Koop-İş Sendikası Sakarya Şubesi üye yaptığı taşeron işçiler adına toplu sözleşme masasına oturmaya hazırlanıyor. Sözleşme sonuçlanırsa 2 bin 448 üye insan gibi yaşayacak maaş ve sosyal hak alacak.

Koop-İş Genel Başkan Yardımcısı Metin Güney ve Sakarya Şube Başkanı Şevket Ulusinan, taşeron işçilere büyük bir müjde verdi. Genel Başkan Yardımcısı Metin Güney, Genel Sekreter Osman Aksoy ve Toplu Sözleşme Müdürü Aytuğ Balaman, ilimizin en çok üye sayısına ulaşan Sakarya Şubesi’ni ziyaret etti. Şube Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı çalışanlardan Sakarya’da 574, Kocaeli’de bin 041, Toyota Diş Hastanesi’nde 37, Zonguldak Kamu Hizmetlerinde 8, Yalova Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı 147 ve toplam 2448 üyeye ulaştı.
GÜNEY MÜJDESİ
Genel Başkan Eyüp Alemdar ve teşkilatının uyumlu çalışması sürerken Bu üye olan tüm çalışanlar örgütleniyor. Genel başkan yardımcısı Metin Güney, Sakarya Şube Başkanı Şevket Ulusinan ve teşkilatı tebrik ederek “Taşeron işçilerimiz merak etmesinler. İnsanca bir yaşam için önümüzdeki günlerde toplu sözleşme masasına oturacağız. Sendikamızın asıl amacı bu taşeron işçilerimizi kadroya geçirmek ve bunun öncesinde ise yapılacak toplu sözleşme ile en azından sosyal haklarının gereği gibi yerine getirilmesi ile insanca yaşayacak bir maaş seviyesine yükseltmek olacak” değerlendirmesini yaptı.
İŞE GİR-ÇIK YOK
Koop-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Şevket Ulusinan ise genel merkezden gelen Genel Başkan Yardımcısı ve diğer yöneticilere teşekkür ederek “Başta Genel Başkanımız Eyüp Alemdar olmak üzere bizleri tüm yürekleri ile destekleyen herkese teşekkür ederiz. Biz gerek kadrolu, gerek taşeron olsun tüm işçilerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz. Zaten kanun gereği artık eskisi gibi 11 ayda işten çıkarıp tekrar işe alma dönemi sona erdi ve sözleşmeler üçer yıllık yapılıyor. Şimdi sıra taşeron işçilerimizin kadroya alınmaları ve yaşamlarındaki iyileşme adına sosyal kazanımları olacak” ifadelerini kullandı.

‘TAŞERON İÇİN YOLA ÇIKTIK’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir