Akyazı İlk Ve Acil Yardım Öğrencileri İlk Paramedik Yeminlerini Yaptılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) 2021-2022 Öğretim Yılı ilk ve Acil Yardım Programı öğrencileri  ilk Paramedik Yeminlerini yaptılar.

Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen yemin töreninde öğrenciler hocaları Dr. öğretim üyesi Fatma Cevahir’in öncülüğünde ilk paramedik yeminlerini yerine getirmenin heyecanını yaşadılar.

İlk Ve Acil Yardım Programı Dr.öğretim üyesi  Fatma Cevahir “Kendinize, ailenize, ülkenize ve dünyaya karşı  sorumluluğu olan paramedikler olarak insan hayatına dokunacaksınız. Bilimsel bilgi ve becerilerinizi kullanırken sabırlı, hoşgörülü, şefkatli, merhametli, özellikle de insan sevgisi ile hareket etmeniz gereken bir meslek grubu olduğunuz bilinciyle mesleğinizi icra edeceksiniz.

Herhangi bir irk, inanç, renk, siyasal veya sosyal durum ayrımı gözetmeksizin hasta ve yaralılara bakacağınıza, hayati korumak, ıstırabı hafifletmek, sağlığı  yüceltmek için gereken her türlü çabayı göstereceğinize ilişkin ettiğiniz meslek yemininize sadık kalarak mesleğinizi yapacağınıza  gönülden inanıyorum. Mesleki yaşam sınavınız  şimdi başlamaktadır ve ömür boyu sürecektir. Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı  aydınlatsın”,başınız dik yolunuz açık olsun  diye konuştu.

Akyazı İlk Ve Acil Yardım Öğrencileri İlk Paramedik Yeminlerini Yaptılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir