Fitre Ne Kadar Oldu? Fitre Ne Zaman Verilir? (2015) – Diyanet Açıkladı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fitre nedir? Fitre ne zaman verilir? Fitre ne kadar oldu gibi soruların cevapları haberimizin detaylarında…

Fitre Nedir? Müslüman alemi yakın zamanda Ramazan’ ı kutlamaya hazırlanıyor. Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazanda da vatandaşlar aynı soruların cevaplarını bekliyor. Bu yıl Fitre ne kadar? Bu yıl yine en çok merak edilen sorulardan biri Fİtre miktarları. Bu yıl be kadar Fitre ödenecek? Fitre ne zaman verilir? İşte tüm detaylar…
Fitre konusunda; Müftülüklerden yapılan açıklamalarda fitre ile ilgili şöyle bir beyanda bulunulmuştur “Din İşleri Yüksek Kurulu 2015 yılı Ramazan ayı başlangıcından 2016 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük sadaka-i fıtır miktarını 11,50 TL.(On bir Lira Elli Kuruş) olarak tespit edilmiştir”.
Aynı açıklamada; Fitre ibadetinin Ramazan ayında, ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar malı olan Müslümanlar’ ın kendileri ve velayetleri altında bulunan kişiler için verdikleri bir çeşit zekat şeklidir. Malatya Müftülüğü fitre konusunda aynı bildiride şu ifadeleri kullanmıştır: “Yoksulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak suretiyle, toplumda karşılıklı sevgi ve kardeşlik bağlarının pekişmesine vesile olan bu mali ibadetin meşru kılınmasındaki temel hedeflerden biri, insanların paylaşma bilincini canlı tutmaktır. Bu sayede her Müslüman, ihtiyacı olan yoksullara az da olsa bir şeyler verebilmenin ve yardımlaşmanın sevincini yaşar. Bundan dolayıdır ki Fıtır Sadakası, zekâttan farklı olarak, daha geniş bir mükellef kitlesi tarafından yerine getirilir. Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca 2015 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2016 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük Sadaka-i Fıtır miktarı 11,50 TL (On Bir Lira Elli Kuruş) olarak belirlenmiştir. Bu miktar belirlenirken Hadis-i Şerifler, ülkenin mevcut sosyal-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önüne alınmıştır”
Fitre Ne Kadar Oldu? Fitre Ne Zaman Verilir? (2015) – Diyanet Açıkladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir