Beklenen Proje Akyazı’da

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKYAZI BELEDİYESİNDEN BİR ÇEVRECİ PROJE DAHA ELEKTRONİK ATIK TOPLAMA PROJESİ’DE BAŞLADI

Akyazı’da her gün tonlarca üretilen çöplerin arasında yer alan ve önemli bir kısmını oluşturan Elektronik atıkların geri dönüşümünü sağlamak ve ülke ekonomisine büyük fayda sağlayabilmek için harekete geçen Akyazı Belediyesi Elektronik atık toplama projesini de uygulamaya geçirdi.

 

Çevresel duyarlılık projeleri kapsamında proje üstüne proje üreten Akyazı Belediyesi Çöp, atılınca kurtulunan bir şey değildir. Katı atık yönetiminde geri dönüşüm çok önemli sloganı ile hareket ederek. Akyazı Belediyesi Teknik hizmetler ek binası Çevre ve Temizlik işleri Müdürlüğü  Elektronik atık toplama merkezi oluşturdu.

Büyük bir elektronik atığa sahip olan vatandaşlar Proje ihbar ve iletişim hattı olan 0 264 437 80 07 nolu telefonu arayarak Akyazı Belediyesi tarafından kendilerine gönderilecek araçla evlerinden elektronik atıklarını teslim edebilecekler. Daha küçük elektronik atıklar ise Akyazı Belediyesi Teknik hizmetler ek binası Çevre ve Temizlik işleri Müdürlüğünün aracığıyla İtfaiye binası üzeri’ne   teslim edilecek.

 

Elektronik atık toplama Projesiyle, elektrikli ve elektronik eşyaların içindeki gaz ve toksit maddelerin çevreye ve insan sağlığına verdiği zararın önlenmesi ve bu tür atıkların yeniden kullanılır hale dönüştürülmesi amaçlanıyor. Atık elektrik ve elektronik eşyalar, evsel atıklar ve ambalaj atıklarından ayrı bir şekilde toplanacak ve çevreye zarar vermeden entegre tesislerinde geri dönüşümü sağlanacak.
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “Yarınımızın büyükleri olan çocuklarımıza  çevre bilincini şimdiden aşılamak her türlü atığın çevreye ve doğaya verdiği yada verebileceği zararları bugünün büyükleri olarak bizlerin öğretmesi ve çevre bilincinin çocuklarımızın zihinlerine şimdiden yerleştirilmesi çok önemli. Atıkların iyi yönetilmemesi durumunda gelecek nesiller çok daha korkunç bir çevrede yaşamak zorunda kalacaklar. Çevremize sahip çıkmak, zehirli malzemeler içeren elektronik atıkları ayrıştırmak zorundayız. Pilleri, yanık yağları, hastane atıklarını, cam, metal ya da kağıtları ayrı hale getirmek hayati önem taşıyor. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor. projemize elektronik atıklarını getirecek tüm vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje İhbar ve İletişim Hattı: Akyazı Belediyesi Çevre ve Temizlik işleri Müdürlüğü: 0264 437 80 07

Beklenen Proje Akyazı’da

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir