Akyazı Kız Anadolu İHL’de Yazar-Okur Buluşması Gerçekleşti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Can Dostum Projesi Kaldığı Yerden Devam Ediyor..

Okul tarafından yapılan açıklamada; Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimizin okuma, okuduğunu anlama, yorumlama ve eleştirme becerilerini geliştirmek amacıyla başlattığımız “CAN DOSTUM” projemiz pandemi ve uzaktan eğitim sebebiyle sekteye uğrasa da okulların tekrar yüz yüze eğitime başlamasıyla kaldığı yerden gelişerek ve büyüyerek devam etmektedir.

Her ay Türkçe Öğretmenlerimiz tarafından belirlenen kitapları okuyan öğrencilerimiz kitabın özetini çıkarmak gibi yüzeysel seviyede kalmayıp okuduğu kitabı arkadaşları ile konuşuyor, çıkarımlarda ve eleştirilerde bulunarak duygu ve düşünce dünyasına katkı sağlıyor. Karakter ve olay çözümlemeleri yaptığımız kitap sohbetlerinde empati yeteneklerini geliştiren öğrencilerimiz zamanla olaylara ve kitaplara farklı pencerelerden bakabildiklerini dile getiriyor.

Etkinliğimizin kasım ayında birinci “YAZAR-OKUR BULUŞMASI”nı gerçekleştirerek CANIM ARKADAŞIM ve DÜNYAYI SIRTINDA TAŞIYAN BALIK kitaplarını okuyan öğrencilerimizi kitabın yazarı ÖZGÜR BALPINAR ile buluşturduk. Okudukları kitabı ilk ağızdan yazarından dinleyen öğrencilerimiz yazara sordukları sorularla da kitabı, yazarı ve yazarlığı tanıma fırsatı yakaladılar. Keyifli bir söyleşinin ardından kitaplarını yazara imzalatan öğrencilerimiz küçük yaşlarda böyle bir tecrübe edindikleri için son derece mutlu oldular.

Aralık ayında ikincisini gerçekleştirdiğimiz “YAZAR-OKUR BULUŞMASI”nda AURA kitabının yazarı BİRSEN EKİM ÖZEN’i misafir ettik. “NEDEN KİTAP OKUMALIYIM?” sorusundan hareketle başlayan söyleşimizde duygular ve düşünceler üzerine keyifli ve bir o kadar eğitici bilgiler aktaran yazarımız kitaplarını imzalarken öğrencilerimize verdiği küçük hediyelerle de onların kalbini fethetti.

Ekim ayından itibaren her ay farklı kitapların okunduğu etkinliğimizde yeni tecrübeler edinmeye, yeni bilgiler öğrenmeye, yeni dünyalar keşfetmeye ve yeni CAN DOSTLARI edinmeye devam edeceğiz denildi.

Akyazı Kız Anadolu İHL’de Yazar-Okur Buluşması Gerçekleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir