Cumhurbaşkanımız Erdoğan mazbatasını alarak yemin etti ve göreve başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan mazbatasını aldı, yemin etti
28 Mayıs seçiminde bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın 2028 yılına kadar sürdüreceği görevi resmen başladı.
İlk tören Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan önce mazbatasını Meclis’in geçici başkanı sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli’den aldı, ardından Genel Kurul’da yemin etti.
Meclis’teki programa 21 devlet ve hükümet başkanı olmak üzere toplamda 78 temsilci katıldı.

Erdoğan, Meclis’teki törenin ardından Anıtkabir’de Ata’nın manevi huzuruna çıkacak. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak olan Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacak.

Bir diğer tören 2018 yılında olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de tebrikleri kabul edecek. Burada yapacağı konuşmada yeni dönemin yol haritasına dair mesajlar da verecek.

YENİ KABİNE’Yİ AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Çankaya Köşkü’ne gidecek. Devlet başkanlarının onuruna vereceği yemek sonrasında kameraların karşısına geçecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci döneminin kabinesini kamuoyuyla paylaşacak.
ERDOĞAN YEMİN ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazbatasını aldıktan sonra TBMM kürsüsünde yeminini gerçekleştirdi.Erdoğan şu yemini yaptı; “Cumhurbaşkanı sıfatıyla devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan mazbatasını alarak yemin etti ve göreve başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir