Akyazıya Tarıma Dayalı Osb Müjdesi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da yapılan tarım zirvesi sonrası açıklama yapan AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Akyazı’da Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını açıkladı.

 

Sakarya da tarım potansiyeli ve tarım alanında hayata geçirilecek projeler Ankara’da yapılan zirve de masaya yatırıldı. Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AKP Milletvekilleri Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu ve Ali İnci, AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç, Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir ve bakanlık bürokratları katıldı.

AKYAZI’YA TARIMA DAYALI OSB
Ankara’daki tarım zirvesi sonrası Bakanlığın Akyazı’da tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kuracağını ve bölgenin hazırlıklarının bitmek üzere olduğuna değinen İsen, “İlimizde ayrıca tarım işletmesi ölçeğindeki kurumları büyütmek istiyoruz. Böylece üretilen ürünler, ham olarak değil de işlenmiş halde katma değer kazanacak. 5 yıl içerisinde 50’den fazla büyükbaş hayvan bulunan işletme sayısının da 410’dan 600’e çıkarılması hedefleniyor. Bakanlığın Alancuma’da yeni bir kombine inşa projesi bulunuyor. Sakarya ayrıca beyaz etin ihracat merkezi haline getirilecek. İhracat 229 bin tondan 300 bin tona çıkarılacak. Yem bitkileri üretimi yapılan alan miktarı da 27 bin hektardan 50 bin hektara yükseltilecek” şeklinde konuştu.

 

GNA_5351A

Akyazıya Tarıma Dayalı Osb Müjdesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir