Akyazı Altındere’de Hizmet Eylemi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir yasasıyla Akyazı’ya bağlanarak mahalle olan Altındereli vatandaşlar hizmet alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptılar.

Vatandaşlar Osmanağa mahallesi Altındere – Çamlıça yolunu kısa süreliğine kapattı. Jandarma ekiplerinin müdahalesi sonrası yol ulaşıma tekrar açıldı. Osmanağa Mahallesi sakinleri adına basın açıklaması yapan Ergün Kalyoncu başta eğitim sorunu olmak üzere yaşadıkları sıkıntıları yetkililere duyurmak ve çözüm bulunması için eylem yaptıklarını ifade etti.

Yaklaşık 100 kişinin toplandığı eylemde Ergün Kalyoncu eylemciler adına basın açıklaması yaptı.

İşte o Açıklama;

Değerli kardeşlerim

Akyazı ve Hendekte toplam 100 bin oy kullanılıyor. Ama bize bir Vekil vermediler. Sapanca da 900 oy kullanılıyor oraya 13 yılda 2 Vekil veriliyor. Fakat öyle bir zaman geliyor ki bir vekil insanın en güvenebileceği en büyük insan oluyor. He dersin ki Sakarya Vekillerimi ararım ama inan ki telefonuma bakmazlar ve onların telefonu ayarlıdır hemen sana otomatikman bir mesaj gelir toplantıdayım diye

Akyazı ve ya Hendek ‘e vekil verilmemesinin suçu Akyazı ve Hendek İlçe teşkilatlarının beceriksizliğidir. Bizim Akyazı Ak Parti teşkilatının bir iyi yanı var çobanlık müdürlüğü bile olsa ya onlar olacak ya da yakınlarından biri.
Bizim Millet Vekillerimiz hep kendine çalışıyor iki gün Vekillik yapanlar süper emekli olurken 9000 gün pirim yatırımı normal emekli olamıyorum.

550 Vekilin çocukları askerlik yapamıyor. Bizim çocuklarımız şehit oluyor. Bir bakanımız çıkmış bir gün ben şehit olmak istiyorum dedi 1. sen den şehit olmaz hak yiyen insandan şehit olmaz 2. İlle de şehit olmak istiyorsan doğuya git.

Arkadaşlar birde şuna değinmek istiyorum

Bizim burası büyük şehir oldu büyük şehirde olan bütün zamlar bize geliyor ama hiç büyük şehir diye hizmet gelmiyor.

Bugünkü hükümetin bize en büyük zararı belediyemizi elimizden almasıydı. Taş yerinde ağırdır. Sanmayın ki burayı büyük şehir bizim daha iyi olmamız için yaptılar. Oyları bir yere toplayarak ola ki kaybedecekleri yerleri kazanmak için burası büyük şehir oldu.

Hepimizin oy verdiği Büyük Şehir Belediye Başkanı Altındere ye geldiğinde ne söz verdi. Güya bakan ile görüştü Altındere ye Doğal Gaz gelecekti iki yıl oldu ne oldu. Bence sözünü tutmayan bakan oldu.

Bakın kardeşlerim

Büyük şehir belediye başkanı gölge etmesin yeter. Akyazı ya hizmet ettirmiyormuş nedeni Hasan Başkanı sevmiyormuş milletin ağzında böyle bir şey dolaşıyor. Nedeni Hasan hoca hizmet yapmasın bir daha ki seçimde başkan adayı gösterilmesin. Bunu ben değil küçük siyasi hesapları yapanlar ağızdan ağıza dolaştırıyor ama zararı kim görüyor biz.

Değerli Altındereli kardeşlerim çocuklarımızın da bizim gibi cahil kalmamaları için ve bizler nasıl şimdiki vekillere oy veriyorsak çocuklarımızın da şimdiki vekillerin çocuklarına oy veren değil oy alan olması için çocuklarımızı okutmalıyız.

Edindiğimiz bilgilere göre Altındere den Akyazı ya okumaya giden öğrenci sayımız 312 civarında. Bir anne çocuğuna 5tl harçlık verse bu gidiş geliş servis parasına anca yeter. 5tl de öğle yemeği için verse bir çocuk için ayda 280tl vermesi lazım bu iki çocuk olunca 560tl üç çocuğu olanlar 840tl verecek yani bir asgari ücret.

Diyelim ki servis parası için 5tl verdik çocuk ne yiyecek aç kalan çocuğun dersleri iyi olmaz. Ve karnını doyurmak için kötü yollara özenecek hepimizin bildiği gibi ya Bonzai ya da esrar satarak karnını doyuracak ağaç yaşken eğilir kardeşlerim bunların yaşanmaması için devletinde yardımı ile çocuklarımızı okutmalıyız. Geçen yıl öğrencilerin in servisleri için Belediye Başkanı, Kaymakam, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Vali ve Milli Eğitim Müdürü ile bu konuyu konuştuk.

Bir gün şimdi görev yeri değişen İl Milli Eğitim Müdürü beni aradı ve 2015-2016 sezonu Türkiye genelinde okulların bedava olacağını söyledi. Bakanlığın emri bakanda yazısını ve sözünü tutmazsa ben ne yapayım daha kime güvenelim.

Servisimizi alana kadar hakkımızı arayacağız ve bizlere servisi çok görenlere bizde oylarımızı çok göreceğiz.
Çok değerli Altındereli kardeşlerim

Doğudaki öğrenciler okula bedava gidiyor. Niye ortalığı yıkıp kavurduğu için mi? Devlete karşı geldiği için mi? Askerleri şehit ettiği için mi? Ekonomiye zarar verdiği için mi? Ülkeyi bölmek istediği için mi?

Bizim çocuklarımızın da servisi devlet tarafından karşılanması için bizde Lazist

anı kuracağımızı diyelim. Ortalığı yıkıp yakalım mı?

Akyazı dan 60 kilometre yukarı dağlara da elektrik var ama bizler 40 yıllık fındıklık olan yerlerimize elektrik alamıyoruz hem de köyden bir kilometre uzakta.

Altındere Osmanağ Mahallesinde gerçekleşen eylem olaysız şekilde sonlanırken vatandaşlar hizmet alamazlarsa oy vermemeyi düşündüklerini ifade ettiler.

1 2 3 4 5

Akyazı Altındere’de Hizmet Eylemi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Eyyy Akyazı belediyesi duyun sesimizi bu okullar açıldı heryil servis sıkıntısı var bu servisleri vermeniz için illa yol mu kapatalim illa atesmi yakalim

    Cevapla
  2. siz oranın belediye başkanı olmalısınız

    Cevapla