SAKARYA TFFHGD KINAMA

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14.12.2014 tarihinde Kuzuluk sahasında oynanan Kuzuluk spor – Ferizli Karadeniz spor 1. Amatör Küme B grubu 12. Hafta futbol müsabakasının sonunda Kuzulukspor Teknik Sorumlu, Yönetici, Futbolcu ve taraftarlarının müsabakanın hakemleri Beytullah ÖZÇOLAKOĞLU, Burak GÖRGÜN ve Mustafa KAYMUL’U tekme ve yumruklarla darp ederek Burak GÖRGÜN ’ün 5 gün iş göremez raporu almasına neden olan futbol canavarlarını Sakarya Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği olarak şiddetle kınıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde aynı sahada hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırılan bir Kuzuluk spor oyuncusunun soyunma odasına giderek cebinden aldığı bıçakla sahaya girmeye çalıştığını yerel ve ulusal basından üzülerek takip ettik. Bu olay hala tüm ülkede konuşulurken yine aynı sahada yine aynı takım taraftarları tarafından yapılan bu fiili eyleme karşı yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Sporun ruhunda Fair-Play, dostluk, eşitlik, centilmenlik, kardeşlik ve adalet olgularının bulunduğunu unutarak hakemimize şiddet uygulayan Kuzuluk sporlu oyunculara, yöneticilere ve kendini futbol taraftarı zannedenlere aynı zamanda Ulusal liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü olan; sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olması gerekliliğini de hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Bizler Hakem Camiası olarak onur ve gururumuzu her zaman, her yerde ve her türlü şartlarda koruyacak güce sahibiz. Unutulmasın ki, Camiamızın hiç bir ferdi sahipsiz ve yalnız değildir. Her ne kadar bürokrasi hızımızı yavaşlatsa da en kısa sürede gerekli prosedürleri yerine getirip bu olaya sebebiyet verenlerin cezalarını çekmelerinin takipçisi olacağız. Hakemlerimizin hakları sosyal ve hukuksal alanda savunulmakla beraber, bu hareketleri yapan kişiler hak ettikleri cezayı mutlaka alacaktır. Kurumumuz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Camiamızın hak ve menfaatlerini Genel Merkez prosedürlerine bağlı kalarak korumaya devam edecektir.

Türk futbol Hakem ve Gözlemci Camiasını oluşturan her birey özel bir değerdir. Sporda şiddet ve nefreti körükleyen bu davranışların tekrarlanmaması temennisiyle tüm tarafları dikkatli olmaya davet ediyoruz. Sahalarda futbolun ruhuna yakışmayan çirkin davranışları değil, futbolun güzelliklerini görmek istiyoruz. Futbol hatalar oyunudur. Hatalı hakem kararı futbolun içerisinde hep vardı ve her zaman var olacaktır. Bunun insani bir hata olarak algılanması gerekliliğini bir kez daha hatırlatarak her futbol kulübünü, oyuncularını ve taraftarlarını Fair-Play anlayışı içerisinde mücadele etmeye davet ediyoruz.

Bu insanlık dışı olaya katılanları ve destek verenleri, kamu görevlisi statüsündeki hakemimize yapmış oldukları vahşice saldırı sebebiyle tekrar şiddetle kınıyoruz.

Son günlerde yaşanan hakemlere karşı şiddet eğilimine dikkat çekmek için bu hafta sonu 19-20-21 Aralık günleri oynanacak olan tüm amatör küme müsabakalarında hakemlerimiz siyah formalarını giyerek görevlerini yerine getirecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Sakarya TFFHGD                                                                                                                     Sakarya’da Hakemlik kardeşliktir.

SAKARYA TFFHGD KINAMA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir