Akyazıdan Sesler

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediyecilik benim çok ahkam kesebileceğim bir konu değil. Çünkü “Belediyecilik nasıl yapılır?” sorusuna cevap verebilecek kadar yerel yönetim tecrübem yok. Sadece yaşamış olduğum tecrübeler üzerinden bir takım yorumlamalar yapabilirim.
Yasayla Büyükşehir Belediyelerinin etki ve yetki alanları genişletilince ilçe belediyelerinin işleri azaldı, belde belediyeleri tümüyle lağvedildi.

Örneğin, su işleri, kanalizasyon, büyük bulvarların açılması, bakımı vs, defin işleri- mezarlıklar hep büyükşehir kapsamında. Dar yolların yapımı bakımı ile çöp toplama ve park-bahçe işleri ilçe belediye hizmetlerine bırakıldı. Sonuç olarak eskiye göre işler azaldı.

Hal böyleyken gel gör ki, vatandaşların belediyeden hizmet alma oranında azalma da söz konusu oldu. Buna bir de gelen belediye başkanlarının tercihlerinin yanı sıra bilgisizlikleri ve beceriksizlikleri de eklenince kent yaşamı giderek çekilmez bir hal alıyor.

Bu genel tespiti yaptıktan sonra gelelim ilçemizde de durum hiç de iç açıcı değil. Bütün yeşil alanlar kurutuldu, çarşı içinde ki katliamdan bahsediyorum.  Belediye Başkanı Hasan Akcan gelir gelmez hemen hızlı başladı. Aksartepe projesi, Kuzuluk orman park gibi.. İyi güzel de başlanan hızla ne yazık ki sürdürülemedi. Şuan bir kıpırdanma var ama bu hız artacak mı yavaşlayacak mı bilinmez. Gelişmeler güzel elbette, Sentetik bir stad projesi başladı, kuzuluk için bir takım projeler hayata geçirilmeye çalışılıyor.

Ardından köyler mahalle olduğu için asfalt döşendi bazı mahallelerin çocuk parkları revize edildi. Çoğu vatandaşlar tarafından beğeniliyor. Ancak belediye bütün enerjisini oraya harcıyor olmalı ki berideki diğer alanları unuttu.

Yalnız Akyazının daha büyük sorunları var. Otopark, Terminal, Ulaşım ve Şehir içlerinin genişlemesi gibi.
Vatandaş merak ediyor. Ben de soruyorum Sayın Başkan’a;

– Otopark için düşündüğünüz arsanın yerine daha iyi bir şey yapılamazmıydı? Arsa Otopark olacak kadar değersiz mi? Veya Otoparkı biraz daha ilçe dışına yapamazmıydınız?
– Terminal Projeniz ne durumda? Plan proje hazır mı?
– Akyazı – Adapazarı arasında ki ulaşımı kooperatif tekeline mi bırakacaksınız? Belediye olarak sizde bu ulaşıma belediye araçları koyamazmısınız? Zira Kocaeli belediyesi bu tür kooperatiflere rest çekip kendi konforlu otobüslerini koydu.
– Kuzuluk veya diğer mahallelerin su sorununa ortak olup ne zaman çözümlemeye gideceksiniz?
– Belediyenin borcu ne kadar? Yatırım yapmak için bütçesi var mı?
– Şehir içinde ki o saçma dubalardan ne zaman kurtulacağız? Sinyalizasyon sistemi için bir planınız var mı? Akyazıda ki tek sinyalizasyon sistemi parsellerde var, onun da bi direği yanlış yere konulmuş.

– Her zaman eleştirdiğim Çarşı içinde ki güzelim ağaçların kesilmesi konusuydu. Mahfettiler güzelim çarşıyı. Peki siz bir güzellik yapıp ağaçlandıramaz mısınız?

– Sn. Başkanım Siz veya Personelleriniz Belediyeden dışarı çıkarıp gerçek anlamda geziyor musunuz?

– Gerçek anlamda geziyorsanız görüyor musunuz?

– Eğer gerçek anlamda geziyor ve gerçek anlamda görüyorsanız Siz ve Belediye personellerinizin bu anlamda çözüm önerileri var mı? Varsa nelerdir

– Belediyenin ihale ile Kenan Sofuoğlunu ucuz denilebilecek bir meblağa kiraya verilmesinden ziyade Belde A.ş tarafından yönetilemezmiydi? Belediye olarak başka tasarruflarınız da var mı?

– Önce Hendek Şimdi de Karasu, aldı başını gidiyor. Biz Akyazı olarak ne zaman atılım yapıp sıçrayacağız? Sapanca halkı gibi belediyeden hizmet alamıyoruz diye Kocaeline bağlanmak için eylem mi yapalım?

 

Bunları size oy veren vermeyen, ancak vergi veren her Akyazılı vatandaş merak ediyor ve konuşuyor. Başka şeyleri de konuşuyor bu arada. Ben belediyecilikten anlamam, siyasetçi kişiliğim belki sizler kadar iyi değildir belkide çok kötüdür. Seçimlerde alınan oyların geri dönüşümü hizmet olmalıdır. Belediyecilik, Milletvekili gibi iş yapmaktan değil yönetilen şehrin geliştirilmesi ve hizmet sunuşu ile ölçülebilir.
Bundan daha evvelki yazılarım da ;
– Ş ehrin merkezi konumunda bulunan Bankalar caddesi ve Necati Temel caddesinin trafiğe kapanması,
– Gençlik çalıştayının kurulması, çalıştay içerisinde fikir fırtınası yaratılıp genç değerleri sokak köşelerinden, kahvehane diplerinden alıp gençlik merkezlerinde toplayıp şehre hizmet babında katılıma tabii edilmesi,

Basın kuruluşları ile aylık proje  durum değerlendirilmesi yapılıp halka açık belediyecilik anlayışı gibi bir takım tavsiyeleri nitelendirmiştim.

Ve Hasan Başkanımıza bu konularda harekete geçmesi halinde her kesimden destek olabileceğini taraflı tarafsız her kişinin bu bağlamda arkasında durabileceğini de düşünmüştüm.

Çok üzülerek söylüyorum ki fikir ve düşüncelerimiz  yazıda kalmış, dikkate bile alınmamış. Sadece benim değil diğer basın arkadaşlarımızın hatta köşe yazarlarımızın düşünceleri de yazılarda kalıyor.

Bu şehirde bir çok fikre ihtiyaç varken bunları gözardı etmek üzücü.
Lakin şehir içinden gelen sesler artık hiç öyle göstermiyor maalesef.

Siyasetçi olmak kolay iş değil. Çok çalışsanız bile halktan uzak olur ve yaptıklarınızı halka anlatamazsanız siyaset sahnesinden silinirsiniz. Ancak halka yakın olup, yaptıklarınızı onlara iyi aktarırsanız efsane isimler arasına girersiniz. Yani iletişim her şey!

Sosyal Medya artık daha güçlü, bir şey hemen yayılabiliyor. Beklentiler artıyor zaman daralıyor, sorular sorulmaya başlıyor. Halk,  İktidar Partinin Belediyecilik anlayışını sergileyen  hizmetler bekliyor ve umuyor. Bundan ötesi sadece hayal kırıklığı olur.

Sürçü lisan olduysa affola..

Saygılarımla.

Akyazıdan Sesler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Bende bir Akyazılı olarak yapılan tüm işlerin yanlış oldugunu söylemek istiyorum

    ak-bankanın arkasına yapılan oto park tamamen yanlış tamamen hayel kırıklı benim için olmaz arkadaş oraya oto park olmaz…

    Cevapla