Bıçkıdere’yi TBMM’ye taşıdılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Bıçkıdere Mahallesinde Termal Otel yapılacağı gerekçesiyle ağaçların kesilerek talan edildiği iddiasını Sakarya MHP Milletvekili Münir Kutluata ve CHP Milletvekili Engin Özkoç TBMM gündemine taşıdı.

 

Meclis bütçe görüşmelerde konuşan MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Bıçkıdere’de orman katliamı yapıldığını belirterek, “AKP iktidarı döneminde sermaye yatırıma dönüşemiyor, üretim yapamıyor, istihdam sağlayamıyor, spekülatif kazançların peşinde koşmak zorunda bırakılıyor; müteşebbis, yatırım yapıp, istihdam sağlayıp faaliyetini sürdüremiyor, iktidarın yanaşması hâline getirilip yolsuzluk ve rüşvet çarkına eklemlenmeye zorlanıyor. Size, doğal kaynaklar açısından da örnekler vermek isterim. Doğal kaynaklar üretime gidemiyor, iktidar yandaşlarının yağmasına tabi tutuluyor” dedi.

 

Sapanca Gölü

Kutluata Sapanca Gölünede dikkat çekerek, “Sakarya’dan bir örnek vermek suretiyle Türkiye’nin bütün illerine tercüman olacağımı zannediyorum. Hepinizin gözünün önünde, Sapanca Gölü’nün, iktidarın yağmasından korunamadığı için çoraklaşmaya başladığı bilgilerinizin dâhilindedir. Şimdi, yine Türkiye’nin çok yerinde görülen bir yakıcı örneğinin Sakarya’da yaşanmakta olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Orman kırımı

Kutluata, “Değerli milletvekilleri, mineralli su işleteceği gerekçesiyle bir yandaşa Sakarya’da 49 bin küsur dönüm arazi tahsis ediliyor ve şu anda muazzam bir orman kırımı var ve çiftçiler, köylüler, gazeteciler, Sakaryalılar hiç bölgeye yaklaştırılmadan işlem sürdürülüyor. Buradan söylemek istediğim, ekonominin üretimine girdi olarak katılmak zorunda olan doğal kaynaklarımızın iktidar eliyle yağma edildiğidir” dedi.

Termal otel

Akyazı ilçesinde yer alan Bıçkıdere Ormanı’yla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan CHP Milletvekili Engin Özkoç’ta, ormanı iş makinelerinin bastığını, dört koldan tüm zenginliklerinin talan edildiğini söyledi.

“Bir yanda borular döşeniyor, bir yanda termal otel için sıcak su aranıyor, öbür tarafta da bakır madeni için sondaj çalışması yapılıyor” diyen Özkoç, katliamı gizlemek için de kesilen ağaçların  toprağa gömüldüğünü söyledi.

 

Katlediliyor

Özkoç, “3 köyü besleyen Bıçkı Dere’nin suyu bir firmaya kiralandı. Sularımız, ormanlarımız bizim, satılık değildir. En büyük itirazımız buna. Biz bununla mücadele ederken, boru hattı döşenmesi, termal otelin inşası, sıcak suyun temini gibi bir sürü işe girişiliyor, ormanın bütün dengesini alt üst edecek kıyımlar yapılıyor. Ağaçlarımız katlediliyor. Bizden gizlemek için de toprağa gömüyorlar. Bunların hesabını soracağız” dedi.

 

HES projesi

Özkoç, ormanda bakır madeni için sondaj çalışması yapıldığını, bir HES projesinin de gündemde olduğunu ifade ederek,  ‘’Orman  ve köylülerimiz yalnız değildir. Bu işin peşini bırakmayacağız. En kısa sürede konuyu Meclis Genel Kurulu’nda da tartışmaya açacağım’’ dedi.

 

Kaynak : Sakarya Yenigün

Bıçkıdere’yi TBMM’ye taşıdılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir