Atso Başkanı Şinasi Bayraktardan 2015 Değerlendirmesi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12644984_10153903278109241_6587242513153347212_n

AKYAZI’DA SANAYİ, TARIM VE TURİZM İÇİÇE.

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar hem Sanayi, hem tarım ve hem de turizm bölgesi olduğuna dikkat çekerek Akyazı olarak Sanayide hızla büyüyor ve gelişiyoruz dedi.

ZOR GEÇEN 2015 YILINDA BÜYÜMÜŞ OLMAMIZ DİKKAT ÇEKİCİ

2015 yılının zor şartlar altında geçmesine ve yine 2015 yılı içinde iki seçim yapılmasına rağmen Türkiye’nin yine de 3.8 oranında büyüdüğünü anlatan Bayraktar, FED’in Faiz artırım beklentisi nedeniyle küresel finansal piyasalardaki dalgalanma, komşu ülkelerde artan jeopolitik gerginlikler, en büyük ticaret ortağımız olan AB ülkelerindeki ekonomik sorunlar, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan ÇİN’deki yavaşlama ve de büyümeye yönelik endişelerin sıklıkla dile getirildiği 2015 yılında elde ettiğimiz ekonomik büyüme inkar edilemeyecek bir başarıdır dedi.
2015 yılındaki büyüme oranımız Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ekonomilere göre yaklaşık olarak iki kat hızlı büyüme anlamı taşıdığına dikkat çeken Bayraktar, 2016 yılının alınacak olan yeni tedbirler ve uygulanacak olan reformlarla büyüme hızının daha da artacağına olan inancım tamdır dedi.
ODAMIZA KAYITLI SANAYİ KURULUŞLARININ BAŞARISI
2015 yılındaki bu büyümede İlçemiz sınırları içinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Sanayi kuruluşlarının da etkin olduğunu anlatan Bayraktar, İSO  tarafından her yıl yapılmakta olan araştırma sonrasında  ihracatta ilk bin sanayi içinde yer alan Asaş Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.ve Yazaki Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birlikte ikinci 500 Sanayi Kuruluşu içinde yer alan Della Gıda, Subor Boru ve Aydın Örme A.Ş. nin de önemli rollerinin bulunduğunu söyledi ve bahse konu olan kuruluşlarımızın elde ettiği bu başarı Oda olarak bizi son derece mutlu etmiştir dedi.
AKYAZI’DA SANAYİ, TARIM VE TURİZM İÇİÇE
İstanbul başta olmak üzere metropol şehirlere yakınlığı ve Ulaşım rahatlığı nedeniyle Akyazı’nın sanayi kuruluşları tarafından benimsendiğine dikkat çeken Bayraktar, Akyazı’da Sanayi, Tarım ve Turizm iç içe bir şehirdir. Böyle bir durum her şehre nasip olmaz. Biz de Akyazılılar olarak bu nimetten gereği şekilde yararlanmak zorundayız dedi.
Ekonomik gelişmeye paralel olarak hem İlçe Sanayisinin büyümesi, hem de İstanbul’un doğuya doğru genişlemesi nedeniyle İlimizde ve İlçemizde Sanayi kuruluşlarının yoğun ilgisi ve talepleri olmaktadır. Sakarya’nın coğrafi yapısı, Anadolu’ya açılan kara, demir yolunun şehrimizden geçmesi, Karadeniz’e açılan bir limanın varlığı Sanayinin, mükemmel iklim şartlarıyla birlikte verimli arazilerin fazlasıyla bulunması Tarımın, doğal güzelliklerle dolu ve yeşilin her tonunun var olduğu doğası ile turizmin gelişmesine zemin hazırlamaktadır ve önemli bir nedendir diyen ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, bu potansiyelin gelecek zamanlarda daha iyi değerlendirilmesi halinde hem Sakarya’nın hem de güzel İlçemiz Akyazı’nın bu durumdan olumlu yararlanacağı konusunda iddialı olduğunu söyledi.
Kuzuluk Mahallemiz mevcut olan termal tesisler nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2006 yılında Turizm Bölgesi olarak ilan edildiğine dikkat çeken Bayraktar, bölgede yayla turizminin canlandırılması, alternatif turizm yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve yeni termal tesisler ile sağlık turizmine (rehabilitasyon merkezleri) öncelik verilmesi halinde Akyazı’nın kısa sürede de daha da gelişeceğine ve büyüyeceğine ve cazibe merkezi haline gelebileceğini söyledi.
İlçe sınırları içinde mevcut olan 645 Km2 alanın yaklaşık olarak yarısında çok verimli topraklara sahip olduğumuzu ve bu verimli arazilerimizde yaptığımız tüm tarım faaliyetlerinden elde ettiğimiz gelirlerin yurt ekonomisine olumlu olarak yansıdığını anlatan Bayraktar, modern tarım tekniklerinin kullanılması ile yapılan tarımda verimin hayli yüksek olmasının yanı sıra sulamaya bile gerek görülmeden mevsim şartlarının uygunluğu nedeniyle çiftçilerin yıl içinde ikinci ürünü ekebildiğine dikkat çekti ve baş ürünümüz olan fındık, mısır, buğday, patates, kabak, ceviz, sebze ve meyve dışında son zamanlarda seracılığın ön plana çıkması ile Akyazı’nın gelir düzeyinin arttığını söyledi.
SERACILIK İHTİSAS OSB KURULMALI
Alanların müsaitliği ve kurulması, İlçeye vereceği ekonomik katkının da göz önüne alınması halinde Akyazı’ya mutlak surette bir Seracılık İhtisas OSB’nin kurulması gerektiğini düşünerek ilgili yerlere gerekli müracaatların yapıldığını belirten Bayraktar, bu konuda önemli mesafe kat ettiklerini söyledi.
SANAYİDE HIZLA BÜYÜYÜRUZ
İlçe sınırları içinde var olan Sanayi kuruluşlarının yanı sıra son zamanlarda çok sayıda Sanayicinin Odaya gelerek İlçede yatırım yapmak istediklerini belirttiklerini ve yatırım için kendilerinden destek istediklerini anlatan ATSO Başkanı Bayraktar, bu taleplerin yerine getirilmesi için mutlak surette yeni sanayi alanlarının belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti ve Kuzuluk Mahallesindeki Sanayi kuruluşlarının dışında başlatılan yeni yatırımların hızla bitiriliyor olmasını da dikkatli bir şekilde takip ettiklerini söyledi ve yeni yatırım demek, işsizliğin belinin bükülmesi ve işsizliğe son verilmesi demek olduğunu bildiklerini ve yatırım yapan tüm sanayicilere destek verdiklerini belirterek kendilerinin de yatırımcılardan özel bir isteklerinin olduğunu bu özel isteğin de bölgeyi kirletecek bir yatırım olmaması konusu olduğunun altını çizdi. Tüm yatırımcılarımızdan bu hususa dikkat etmelerini özellikle istiyoruz dedi.
2016 YILINDAN BEKLENTİLERİ
2016 yılından beklentilerinin hayli yüksek olduğunu,  öncelikli olarak sağlık, mutluluk, huzur, ülke bütünlüğü, ardından helal kazanç olduğunu söyleyen ATSO Başkanı Bayraktar, inşallah 2016 yılı İlçemize, İlimize, Türkiye’mize ve tüm dünyaya huzur, barış ve mutluluk getirir. Yeni yıldan benim beklentim budur dedi.

Atso Başkanı Şinasi Bayraktardan 2015 Değerlendirmesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir