Girişimcilik Kursu İçin Geri Sayım Başladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmzalar Atıldı

Uygulamalı girişimcilik kursunun açılmasına ilişkin olarak hazırlanan protokol Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ile İş-Kur arasında düzenlenen sade bir törenle imzalandı.

Uygulamalı girişimcilik kursunun açılmasına ilişkin olarak hazırlanan protokol Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ile İş-Kur arasında düzenlenen sade bir törenle imzalandı. ATSO adına imzalar Başkan Şinasi Bayraktar, İş-Kur adına da Müdür Tekin Kaya tarafından atıldı. İş-Kur Şube Müdürü Necip Turan, Öğretim üyesi M.Can Soyhan ve Akyazı Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Osman Özdağ’da imza töreninde hazır bulundu.

3 MART’TA TANITIM TOPLANTISI

Açılacak olan kursa katılacak olan kursiyerlerle ATSO ve İş-Kur yetkilileri 3 Mart 2016 Perşembe günü saat 11.00 de Ticaret Borsası salonunda bir toplantı yapacaklar. Toplantıda açılacak olan kursla ilgili olarak kursiyerlere yetkililer geniş bilgiler verecek.

İLK KURS 9 MARTTA BAŞLAYACAK

İmzaların atılmasıyla hayata geçirilen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunun ilki 7 Mart 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 gün devam edecek. Kursiyerler her gün 7 saat kurs görecek.

İlk kurstan sonra her ay bir kurs açılmak suretiyle kurs sayısı 4’e çıkarılacak ve her kursta 25 kursiyer eğitim görecek.

KURSLAR NEDEN AÇILIYOR

Uygulamalı girişimcilik kursunun açılmasının ana nedeni; Akyazı’nın girişimci potansiyelini harekete geçirmek, yeni istihdam alanları oluşturmak, Akyazı’nın istihdamına katkıda bulunmak.

SERTİFİKA ALACAKLAR

70 saatlik kursu tamamlayan kursiyerlere kursun sonunda birer sertifika verilecek. Sertifika alan kursiyerler yeni girişimcilik desteğinden yararlanacak. Buna göre girişimciler ilk etapta KOSGEP’den 50 bin TL: ye kadar hibe daha sonra da 100 bin TL. ye kadar da faizsiz kredi alıp kullanabilecekler. Ayrıca genç girişimcilerde 2 yıl vergi istisnasından yararlanacaklar.

AÇIKLAMALAR

İmzaların atılmasından sonra ilk açıklama ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar’dan geldi. Bayraktar, açacağımız kurslara katılıp sertifika alan kursiyerlerimiz KOSGEP tarafından verilecek olan hibe ve faizsiz kredilerden yararlanacak ve açacakları yeni işyerleri ile de İlçemizin istihdam potansiyeli artacak ve böylece İlçemizin gelir seviyesi daha yukarılara çıkacaktır. Sizim amacımız İlçemizdeki potansiyeli arttırmak, gençlerimizin işyeri açmalarına katkı vermektir. Kursları da bu amaçla açıyoruz ve İş-Kur’la bu nedenle işbirliği içindeyiz dedi.

İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya’da açılacak olan kurslardan Akyazılı genç girişimcilerin yararlanmasını istediklerini bu nedenle de açacakları kurslara katılmalarını beklediklerini söyledi. Kaya doğru ve KOSGEB kriterlerine uygun girişimciler arıyoruz, aradığımız evsafta girişimcileri Akyazı’da bulacağımıza inanıyorum dedi ve sertifika alan kursiyerlere her gün için kişi başı 20 TL. Vereceklerini söyledi ve açıklamasını kurs açılmasına ilişkin kendileri ile işbirliği kuran ve yapılacak olan her türlü masrafı karşılamayı taahhüt ve kabul eden Ticaret ve Sanayi Odasına ve onun değerli Başkanı Sayın Şinasi Bayraktar’a teşekkür ederek tamamladı.

DSC02936 DSC02939 - Kopya DSC02942 - Kopya

 

Girişimcilik Kursu İçin Geri Sayım Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir