Kosgeb Girişimcilik Kursu Başladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GİRİŞİMCİLİK KURSU BAŞLADI.

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ile İş-Kur İl Müdürlüğü arasında gerçekleşen protokol gereği girişimcilik kursunun ilki başladı.

ATSO salonunda başlayan kurs 10 gün sürecek ve kursiyerler günlük 7 saat üzerinde toplamda 70 saat kurs görecekler.

Öğretim görevlileri tarafından verilen kursta kursiyerler kurs sonunda yapacakları çalışmalarla ilgili bilgiler alacaklar ve kursun tamamlanmasının ardından da kendilerine kurs bitirme sertifikası verilecek.

BAYRAKTAR KONUŞTU

Kursun başlaması nedeniyle ATSO başkanı Şinasi Bayraktar kursiyerlere hitaben bir konuşma yaptı. Bayraktar konuşmasında ATSO olar her zaman girişimcilerin yanlarında olduğunu söyledi ve sizler kendi işinizi kuracak ve kuracağınız işten kazandığınız parayla yurt ve Akyazı ekonomisine katkı sağlayacaksınız. Buda bizim için çok önemlidir dedi ve kursiyerlere başarı dileğinde bulundu.

Kursu tamamlayıp sertifikasını alan kursiyerler KOSGEB’e müracaat ederek önce 50 bin liralık hibe kredi, gerek duymaları halinde de 100 bin liralık faizsiz kredi alma şansına sahip olacaklar.

İki kurum arasında gerçekleşen protokol gereği ilk kursta 25 kursiyer eğitim görecek. İlk kurs tamamlandıktan sonra ardından yine 25 kişiden oluşan üç kurs daha açılacak ve tüm kursların tamamlanmasıyla birlikte Akyazı’da 100 genç girişimci sertifika sahibi olacak ve KOSGEB’in kredilerinden yararlanabilecek.

9cdd6965d2 9647dbff76 ae9a6e2fde

Kosgeb Girişimcilik Kursu Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir