Akyazı Hurda Araçlardan Temizleniyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri yaptıkları rutin kontroller esnasında kamu alanına  başıboş şekilde bırakılmış hurda araçların vatandaşların geçiş güzergahını işgal etmesi, yol kenarı, cadde, sokak ve kaldırımlara, boş arazi veya arsaya bırakılarak madde bağımlıların mekanı haline gelmesi, çocukların bu bırakılan araçların içerisinde oynayarak pas tutmuş demirler sebebiyle yaralanmalarına ve ciddi sağlık tehditlerine maruz kalmalarından ve bu hurda araçların kamu alanlarını ciddi şekilde işgal etmesi sebebiyle araç sahiplerine daha önceden uyarı yapmış ve bu araçları kaldırmaları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Araç sahiplerine zaman tanıyan Zabıta ekipleri bu uyarıları dikkate almayarak halen çekilmemiş ve kamu alanını işgal eden hurda araçların ilçeden temizlenmesi adına çekiciler ile araçları kaldırma işlemlerini başlattı.

Akyazı Belediyesi Zabıta ekipleri Hurda araçların sadece kamu alanlarını işgal etmekle kalmayıp daha bir çok önemli tehdit unsuru oluşturduğunu ve çürümeye bırakılan hurda araçların içinde her türlü haşerenin yaşam alanı bulduğunu, paslanmış bu araçların özellikle ciddi sağlık tehdidi ve yaralanmalara neden olabileceğini özetle belirterek ne gibi tehditler oluşturduğunu anlattı.

Hurda araçlardan bazılarının gece madde bağımlılarının mekânı haline geldiğinin tespitlerinin yapıldığını belirten ekipler, çok daha önemli bir konuya daha dikkat çekti;  “Oyun oynayan çocuklar içinde hurda araçların çocuklara çok eğlenceli geldiğini belirten Zabıta ekipleri, gündüzleri sokakta oynayan çocuklarımız için de  Hurda araçların kırık camları, paslı demir aksamı ve sivri parçaları olması, ciddi batma, kesik türü yaralanmalara neden olabiliyor paslı aksamlar, hurda araçların içerisinde yuvalanan haşerat ve böcekler çocuklarımızın sağlığı için ciddi boyutlarda tehlike arz ediyor. Vatandaşlarımızdan evlerinin yakınlarında bu şekilde gördükleri araçları Zabıta ekiplerine bildirmeleri konusunda sağ duyulu olmaya davet ediyoruz”. dediler.

1 (1) 1 (2) 1 (6) 1 (7) 1 (11)

Akyazı Hurda Araçlardan Temizleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir