Akyazılı Şampiyon Hollandada Yine Kürsüye Çıktı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şampiyon Hollanda’da Üçüncü Oldu

knn16_12

Dünya Supersport Şampiyonası’nın Hollanda yarışında milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu üçüncü olarak liderle arasındaki puan farkını 10’a indirdi.

 

Dünya Supersport Şampiyonası’nda başarıyla ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu Hollanda’da üçüncü sıradan başladığı yarışı üçüncü sırada tamamladı. Assen pistinde (4.542 Km) yapılan yarışta milli sporcumuz Sofuoğlu, yağmur nedeniyle kırmızı bayrakla durdurulan yarışı, Kawasaki ZX-6R motosikletiyle 3. sırada tamamlayarak liderle arasındaki puanı 10’a indirdi.

Kenan Sofuoğlu, “Hamdolsun hava şartlarından dolayı çok zorlu geçen bir yarışı podyumda tamamlayıp, Şampiyona için çok önemli puanlar topladık. Bugün yarış pistinde beni yalnız bırakmayan Türk vatandaşlarına ve dostlarıma teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Avrupa’da yaşayan Türkler milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nu Assen pistinde yalnız bırakmadı. Hollanda’nın yanı sıra Almanya ve Belçika gibi yakın ülkelerden gelen gurbetçiler, Sofuoğlu’nun garajı önünde sporcumuzla fotoğraf çektirirken, zaman zamanda tezahüratlarda bulundu. Ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla renkli görüntüler sergileyen Türk taraftarlara diğer yarışseverler de eşlik etti.

DÜNYA SUPERSPORT ŞAMPİYONASI GENEL KLASMAN
1-Randy Krummenacher (İsviçre) 71 Puan
2-KENAN SOFUOĞLU (TÜRKİYE) 61
3-Kyle Smith (İngiltere) 41
4-Jules Cluzel (Fransa) 38
5-Gino Rea (İngiltere) 36

MARKALAR SIRALAMASI
1-KAWASAKİ 86 Puan
2-Agusta 71
3-Honda 70
4-Yamaha 27

Dünya Supersport Şampiyonası’nın 5. yarışı, 1 Mayıs’ta İtalya’daki Imola Pisti’nde düzenlenecek.

hollanda_turk519 knn16_353 knn16_387
Akyazılı Şampiyon Hollandada Yine Kürsüye Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir