ATSO’dan Yeni Kararlar !

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi odanın toplantı salonunda toplandı. Toplantıya Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ile yardımcısı Mehmet Çakmak ve Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Kemal Özten de katıldı. Meclis Başkanı Muzaffer Başer tarafından açılışı yapılan toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. Gündemde yer alan maddeler tek tek görüşülüp kabul edildi.

İnşaat safhası

ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, 2014 yılının ATSO bakımından olumlu ve verimli geçtiğini belirtti ve 2014 yılında yapılan çalışmalarla ilgili Meclis üyelerine geniş bilgiler verdi. Bayraktar, “2014 yılında Batakköy yolu üzerinde satın aldığımız 4 dönüm arazi üzerinde Allah izin verirse güzel bir hizmet binası yapmak için kolları sıvadık. İlk olarak yapacağımız binayla ilgili projelerimizi çizdiriyoruz. Çizim işi tamamlandıktan sonra önemli bir aksaklık olmaması halinde bu yılın Nisan ayından itibaren inşaat safhasına geçeceğiz. Temennimiz hizmet binamızı en kısa sürede tamamlayıp, sanayicilerimizin ve dolayısıyla Akyazılılar’ın hizmetine sokmaktır” dedi.

Bacasız fabrika

Arsası belediye başkanlığı tarafından tahsis edilen ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı ve SGK Yönetim Kurulu Üyesi Şemsi Bayraktar’ın katkıları ile Akyazı’ya bu yıl içinde bir SGK binası yapılıp hizmete sokulacağının müjdesini veren Bayraktar, Akyazı’ya bir fakülte kurulması için işbirliği halinde olduklarını belediye başkanı ile birlikte tekrar çalışma başlattıklarını söyledi. Bayraktar, “İlçemizde bir fakülte açılmasının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Çünkü açılacak olan fakültede en az 5 bin, Meslek Yüksek Okulumuz’daki 2 bin öğrencimiz eğitimlerini sürdürecektir. Bu çocuklarımızın Akyazı’ya getirileri hayli yüksek olacaktır. Zaten biz ATSO olarak fakülte ve Meslek Yüksek Okullarımıza bacasız fabrika gözüyle bakıyoruz” dedi.

OSB sorunu

OSB’nin Akyazı’nın yıllardan beri çözülemeyen bir sorunu olduğunu ifade eden Bayraktar, geçmişte yüzüp kuyruğa getirdiğimiz bu sorunumuzu maalesef birilerinin devreye girerek bozmaları neticesinde bu sorun bugünlere sarkmıştır. İmza aşamasında iken devreye girenler tarafından geri döndürülen OSB sorunumuzu bugünlere taşıyanları Allaha havale ediyorum. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve önemli bir eksik olan OSB eksiğimizi gidermek için tekrar çalışmalara başladık ve bu çalışmalarımıza belediye başkanımız da destek veriyor. Akyazı’ya  bir karma OSB ile Sera OSB’yi kazandırmak istiyoruz” dedi.

3 önemli proje

Belediye Başkanı Hasan Akcan yaptığı konuşmada, “Göreve başlar-başlamaz ilk etapta üç önemli projeyi hayata geçirmek için bir çalışma başlattık. Bu projelerden biri Karacasu kenarında istimlak ettiğimiz 7,5 dönüm arazi üzerinde Akyazı Park, diğeri Aksar Tepe’ye yapılacak olan tesisler ve Kuzuluk Mahallesi’nde mevcut olan gölün, içinde kayıkların dolaşacağı ve balık tutulacak hale getirilip, etrafında da insanların oturup çaylarını içecekleri ve yemeklerini yiyecekleri tesisler. Bu üç projemizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz” dedi.

Otogar-otopark

Akyazı’nın acil olarak bir otogara ihtiyacı olduğunu anlatan Başkan Akcan, Otogar’ın Küçücek Sapağı’na yapılacağını, Akbank arkasındaki şahsa ait olan yerin bir milyon 26 bin liraya istimlak edildiğini ve bu yerde de katlı otopark yapılacağını, böylece şehir merkezindeki tüm araç parklarının kaldırılacağını söyledi. Konuralp İlkokulu’ndan Yeni Cami’ye doğru yaya yolunun genişletilerek yeniden yapılacağını ve bu yola granit döşeneceğini, belediye binasından Hastane Mahallesi’ne kadar da ortada bulunan refüjlerin kaldırılacağını, sağlı-sollu yaya yolunun genişletileceğini ve yaya yolu kenarına da bisiklet yolu yapılacağını söyleyen Başkan Akcan, çevre yolunun yapılması ile birlikte şehir merkezine günün hiçbir saatinde kamyon ve TIR gibi ağır tonajlı araçların sokulmayacağını, Pazarköy ve Yağcılar caddeleri başta olmak üzere cadde kenarlarında park yapan ağır vasıtalara park izninin verilmeyeceğini ve yolların ağır tonajlı araçlardan temizleneceğini ve böylece trafiğin daha sağlıklı ve hızlı akışının sağlanacağını ifade etti.

Kapalı yollar

İlk olarak Değirmenler Caddesi’nin tek taraflı olarak trafiğe açılacağını anlatan Başkan Akcan, bu uygulamanın bazı kapalı olan caddelerde de uygulanacağını belirtti ve trafiğe yeniden açılan caddelerde kesinlikle park yaptırılmayacağını ve park yapan araç sahiplerine de miktarları hayli yüksek cezalar uygulanacağını ifade etti.  “Şu anda hizmet vermekte olan belediye binamızı kaldırıp pazar yeri olarak hizmet vermekte olan alana götürmeyi düşünüyoruz” diyen Akcan, “Böylece şehir merkezini rahatlatmış ve belediye de işi olanların belediyeye araçları ile geldiklerinde rahat park yapmalarını sağlamış olacağız” dedi.

Spor tesisi

Akcan, 2 adet yüzme havuzu yapacaklarını, engelli vatandaşlar için de spor yapabilecekleri bir alan yapıp hizmete sunacaklarını belirtti. Akcan, Kültür ve Gençlik Merkezi gibi tesisleri de yapmak için proje çalışması başlattıklarını söyledi.  “Kat sayısını 3’e çıkardık” diyen Akcan, “Bu yolda aldığımız kararı Büyükşehir Belediye Meclisi’ne onay için gönderdik. Kuzuluk Mahallesi’nden Ormanköy E-5 Karayolu’na kadar yol genişliği 12 metre gidiş ve 12 metre geliş olmak üzere 24 metre olarak planlandı. Bu plan 5 binlik İmar Planına işlendi. Batakköy ve Yahyalı yolları da genişleyecek” dedi.

Ballıkaya Barajı

Ballıkaya Barajı’nın çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Başkan Akcan,  Akyazı Belediyesi olarak oluşacak olan baraj suyu kenarlarına yatırım yapacaklarını ve bu bölgeyi tam bir ifadeyle cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

ATSO’dan Yeni Kararlar !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir