İSO’NUN İLK VE İKİNCİ 500 ARAŞTIRMASINDA AKYAZI’DAN 5 SANAYİ KURULUŞU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İSO’NUN İLK VE İKİNCİ 500 ARAŞTIRMASINDA AKYAZI’DAN 5 SANAYİ KURULUŞU

Z.Şinasi BAYRAKTAR

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, İstanbul Sanayi Odası (İSO) nun 1968 yılından beri 48 yıldır aralıksız yaptığı araştırma sonucunda 2015 yılındaki üretimlerinden net satış miktarlarına göre 2016 yılındaki sıralamasında Türkiye genelinde Akyazı’da faaliyetini sürdürmekte olan 3 sanayi kuruluşu ilk 500 firma arasında, 2 sanayi kuruluşu da ikinci 500 firma arasına  Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olarak girmiştir.

Başkan Bayraktar, Odamıza kayıtlı ve İlçemiz sınırları içinde faaliyetlerini sürdürmekte olan sanayi kuruluşlarımızın Türkiye genelinde dereceye girmeleri bizleri sevindirmiştir.


Türkiye’nin ilk ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine girerek, bu ekonomik başarı öyküsünün kahramanı olan sanayicileri ve bunda büyük payı olan tüm çalışanlarını kutladı. 


Başkan Bayraktar, sanayicilerin 2015 yılında seçim ortamına ve küresel piyasalarda yaşanan sıkıntılara rağmen üretmeye devam ettiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:


‘’Akyazı’dan listeye giren 5 sanayi kuruluşu üretimden net satışlarla 2 milyar 229 milyon TL değer yaratmıştır. Temennimiz, listede daha fazla firmayla yer alarak bu grafiği yukarıya taşımak ve ülkemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlamayı sürdürmektir. Azimli çabaları ve sağladıkları katma değerden tüm işadamlarımıza ve emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ederim. Akyazı’lı sanayiciler olarak, Türkiye’yi daha güzel ve daha güçlü yarınlara taşınmasına destek verilmesinde kararlılığımız doğrultusunda üretmeye, istihdam yaratmaya devam edeceğiz.’’

Başkan Bayraktar, 15 Temmuz da yaşanan darbe girişiminde sanayici ve işadamlarımızın güçlü duruşları ve verdikleri mücadeleyi yakından gördük. Bu girişimin nedenlerinden biride ülke ekonomisine ve kazanımlarına da darbe vurmaktı. Şimdi kazanımlarımızı koruma değil daha çok çalışma, daha çok üretme, daha çok ihraç etme, daha çok istihdam etme, daha çok dünyayı dolaşma zamanıdır. İSO nun yapmış olduğu Türkiye’nin ilk ve ikinci 500 de bulunan işletmelerimiz ve peşinden gelerek bu sıralamaya girecek olan işletmelerimiz uluslar arası ekonomi piyasasında önemli birer unsur olduklarını ispatlamışlardır. Biz de oda olarak Türk ekonomisine katkı veren işletmelerimizin artması için elimizden gelen desteği hep sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz, dedi.

İSO 500

TÜRKİYE İLK 500 SANAYİ KURULUŞU

SIRA : UNVAN :

91 – ASAŞ ALÜMİNYUM SAN. VE TİC.A.Ş.

133- YAZAKİ OTOMOTİV YAN SAN. VE TİC.A.Ş.

481- ÇAK TEKSTİL SAN. VE TİC.A.Ş.

TÜRKİYE İKİNCİ 500 SANAYİ KURULUŞU

SIRA : UNVAN :

194 – DELLA GIDA SAN. VE TİC.A.Ş.

262- MÜSELLİMOĞLU DEMİR ÇELİK TİC. VE SAN.LTD.ŞTİ.

İSO’NUN İLK VE İKİNCİ 500 ARAŞTIRMASINDA AKYAZI’DAN 5 SANAYİ KURULUŞU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir