Numan Kurtulmuş: 4 Milyon Tl Adil Öksüzün Yakalanmasını Kolaylaştıracak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2016090923413319_b1678830f8e525858a83ba00126fc84a

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, A Haber’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

” Adil Öksüz neden yakalanamıyor?”

adil-oksuz-ciplak-jpgflh4pwik
Adil Öksüz’ün neden yakalanamadığına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş,  FETÖ’nün de PKK gibi bir terör örgütü olduğunu, niteliği itibariyle hiçbir fark  olmadığını söyledi.  Adil Öksüz’ün bir gölgeden ibaret olduğuna değinen Kurtulmuş, “Önemli  bir pozisyonda, örgüt lideri ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında bir aracı  olarak gidip gelmiş. Sonuçta bütün bu darbe teşebbüsünün bir numarası mıdır? Onu  bilmiyoruz. Bu tamamen kişisel yorumumdur; bir gölge olduğu kanaatindeyim. Esas  oğlanın başka yerlerde olabileceğini tahmin ediyorum.” ifadesini kullandı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Adil Öksüz ile ilgili çok sayıda ihbar  geldiğini belirterek, bu ihbarların önemli bir kısmının da itibar edilecek  ihbarlar olduğunu, birtakım operasyonlar yapıldığını ancak henüz bir sonuç  alınamadığını vurguladı.

“4 milyon ödül yakalanmasını kolaylaştıracak”
Adil Öksüz’ün nerede olduğunun bilinmediğine işaret eden Kurtulmuş,  şöyle devam etti: “Yakalanacağını ümit ediyorum, öyle olacağına inanıyorum. Önemli kilit  adamlardan birisi ama esas oğlan değil. Oyunun önemli aktörlerinden birisi  inşallah yakalanır. Çok sayıda bilginin kendisinde olduğunu biliyoruz. Güvenlik  kuvvetlerimizin ve hukuk çevrelerinin bu konuda yapması gereken soruşturma  kapsamında Adil Öksüz’ün bağlantıları üzerinde duruluyor. Bunlar da ortaya  çıkarılır. 4 milyon gibi çok büyük bir meblağın ödül olarak ortaya konulmuş  olması da yakalanmasını kolaylaştırıcı bir faktördür.”
Kurtulmuş, Öksüz’ün istihbarat teşkilatları ile bağlantısının olduğuna  dair iddiaların hatırlatılması üzerine, Adil Öksüz’ün yakalanması ile bu  konuların aydınlanacağını bildirdi. Kurtulmuş, 15 Temmuz günü ve sonrasına  ilişkin bazı bilgilerin magazinleştirildiğine dikkati çekerek, “Meseleyi  magazinleştirmeden bu işin gerçeklerin ortaya çıkarılması şarttır. Adil Öksüz’ün  yakalanmasının çok sayıda önemli bilgiyi ve ipuçlarını ortaya çıkaracağını  biliyoruz.” dedi.

 

Numan Kurtulmuş: 4 Milyon Tl Adil Öksüzün Yakalanmasını Kolaylaştıracak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir