Akyazı Ticaret Odası Marmara-Trakya Bölge Toplantısında

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliği ve katılımıyla gerçekleştirilen Marmara ve Trakya Bölge Toplantısı’nda Bölge oda ve borsalarının yönetim kurulu başkanları, meclis başkanları ve genel sekreterleri bir araya geldi.​ Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, Meclis Başkanı Muzaffer Başer ve Genel Sekreter Yalçın Karaçayır katıldı.

Atso Başkanı Bayraktar, TOBB İkiz Kuleler’deki toplantıda oda ve borsaların gündemindeki konular istişare edilirken, faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Toplantıda TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu Oda ve Borsaların üyeleri için çok şey yaptığını vurguladı, “İş dünyası, yani üyeleriniz bunlardan haberdar olmalı. Oda ve borsaların üyeleri için neler yaptığı daha net anlaşılsın. Bunları mutlaka kamuoyu ve üyelerimizle paylaşmalı ve anlatmalıyız. Özellikle sosyal medya, yazılı ve görsel medya aracılığıyla oda ve borsaların sunduğu imkânlar tüm üyelere anlatılmalı” dedi.

 

Başkan Bayraktar toplantıda, başvuruları başlayan KOBİ Nefes Kredisi hakkında bilgi verildi. Nefes kredisi talebinde bulunan üyelerimizin bankalarda karşılaştığı zorlukları dosya halinde TOBB Başkanı Hisarciklioğlu’na ilettik, Önümüzdeki süreçte bu aksaklıklarda KGF ile görüşülerek düzenleneceğini belirtti.

 

Ayrıca TOBB Dijital Dönüşüm Projesi, Şirket Kuruluşlarında Tek Durak Ofis Projesi, Mesleki Eğitim Faaliyetleri ile Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi’ne  (MEYBEM) ilişkin sunumlar yapıldı.

Bayraktar, TOBB Başkanı Hisacıklıoğlu ile yapmış olduğum birebir görüşmede, sanayisi, tarımı ve turizmi ile gelişmekte olan Akyazı’mıza yeni yatırımların gelmesi için desteklerinin devamını istedik. İstanbul başta olmak üzere metropol şehirlere yakınlığı ve Ulaşım rahatlığı nedeniyle Akyazı’nın sanayi kuruluşları tarafından benimsendiğini,Ekonomik gelişmeye paralel olarak hem İlçe Sanayisinin büyümesi, hem de İstanbul’un doğuya doğru genişlemesi nedeniyle İlçemize Sanayi kuruluşlarının yoğun ilgisi ve talepleri olmaktadır. Akyazı’da Sanayi, Tarım ve Turizm iç içe bir şehir olduğunu, Akyazı’ya kurmayı planladığımız Karma OSB ve Sera OSB hakkında bilgiler aktardım. Özellikle Karma OSB de çevreyi, havayı, suyu kirletmeyen, gürültü kirliliği oluşturmayan, fenni, donanımlı, köklü sanayi sektörlerini seçici davranarak Akyazı OSB de yatırım yapmalarını sağlayacağız. Sera OSB de ise özellikle Jeotermal sıcak sudan yararlanarak dört mevsim üretim yapmayı planlıyoruz. Başkan Hisarcıklıoğlu, Akyazı TSO benim için çok önemli bir odadır. Önemli olduğunu İlçenize yapacağımız 18 derslik okul ile göstermiş bulunmaktayız, bu arada okulumuzun proje çalışmaları da hızla devam etmektedir. Ayrıca kurulması düşünülen Sera OSB de Akyazı için çok önemli bir proje. Sera OSB kurumu bittiği zaman ülkemizde özellikle çiçek ve bahçe bitkileri üretimi ile ilgili yatırım yapmak isteyen Dubai ve Katarlı yatırımcıları direk Akyazı’ya yönlendiririz. Çünkü Akyazı da Jeotermal sıcak suyun bulunması yabancı yatırımcılar için daha cazip hale gelmektedir,dedi.

Akyazı Ticaret Odası Marmara-Trakya Bölge Toplantısında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir