Karapürçek’te Muhtarlar ve SASKİ Yetkilileri Toplandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karapürçek belediye başkanı Orhan Yıldırım başkanlığından toplanan Mahalleler Muhtarları ve SASKİ yetkilileri bir araya geldiler.

Toplantıda Karapürçek yeni mahalle statüsüne giren bölgelerde ücretsiz abonelik ve su sayaçlarının takılması gündemi vardı.

KİMİSİ İÇMEYE BULAMIYOR
Toplantının gündemi Özellikle mahlerimizde yaşayan vatandaşların içme suyu ile bahçe sulaması da bu su sıkıntısını daha fazla artırmaktadır. Genelde mahllerimizin yamaçlarda olduğu için mahllerimiz bir kısmı suyu daha fazla kullanıp, bahçe sularken bir kısmı da hiç su alamamaktadır. Bu sebeple su alamayan vatandaşlarımız bizlere müracaat edip şikayette bulunuyor. Susuzluk gönül alma ile olmaz. Bu soruna bir çözüm bulmamız gerekiyor. Bunun da en önemli çözüm noktası şebekeye su sayacı taktırmaktır” dedi.

10866089_1526732544213964_4421798161736360719_o 10974588_1526732530880632_1147221197431166350_o

BAHÇE SULAMASI ÖNLENECEK
Dünya standartlarında bir kişinin günlük su ihtiyacının 60 litre olduğunu vurgulayan Akyazı şübe müdürü Mustafa Kemal Aksakal , “Bu bu hesaplamayı yaparken, hayvancılığı da düşünerek 150 litre olarak hesaplıyoruz. Şuanda da mahallerimizde bu miktarda su veriyoruz. Ancak yaz mevsiminde Sakarya dışarıdan gelen nüfus çok fazla olduğu için bu rakam değişebilir. Yine de yetecek suyumuz var, ancak boşa akan ve bahçe sulamalarından dolayı sularımız yetmiyor
Toplantıda Karapürçek yeni mahalle statüsüne giren bölgelerde ücretsiz abonelik ve su sayaçlarının takılması ile birlikte fiyat konusu da gündeme geldi.
Mahallerimizde hayvan yetiştiricilerinin mağdur olacakları yönünde bilgiler veren Mesudiye mahallesi muhtarı Ahmet Kurtaran vatandaşların mağdur olmamaları için gereken çalışmanın yapılmasını istedi.
SASKİ yetkilileri önerileri dikkate alarak istenilmesi halinde vatandaşların evlerine ve ahırlara ayrı ayrı ücretsiz sayaç takabileceklerini söylediler.

TOPLANTIYA Mesudiye muhtarı Ahmet Kurtaran Yazılıgürgen mahllesi Kadir Geyve Kanlıcay Muhtarı Ünal Şirin Ahmediye Burhan Bicer Mecidiye Muhtarı Mehmet Emin Karataş SASKİ Akyazı şübe müdürü Mustafa Kemal Aksakal Tahakkuk ve kaçak şube müdürü Seyit Sakallıoğlu Bilgi işlem dairesi başkanı Mücahit Yıldız Güney bölge ilçe işletmeler dairesi başkanı Cengiz İlter vardı.

 

Karapürçek’te Muhtarlar ve SASKİ Yetkilileri Toplandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir