Engin Şenol: Sağlık Bilimleri Fakültesi Akyazı’ya Çağ Atlatır

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya Ak Parti Millet vekili Akyazı Küçücek li Aday Adayı Engin Şenol İlçede yeni kurulacak olan Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında önemli açıklamalar yaptı.

İşte Engin Şenol’un Yazısı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Akyazı’ya çağ atlatır

Akyazı’ya 4 yıllık Uygulamalı Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yapılması kararı çok ciddi bir kazanım. Hatta son 50 yılın en ciddi yatırımı ve aynı zamanda fırsatı. Tek şartı var: Fakat başlangıcı iyi kurgulamak lazım. Eğer doğru bir strateji izlenirse Akyazı çok ciddi bir fırsat yakalar. Marka ilçe olur. Özellikle fitoterapi noktasında dünya ya ismini duyurur. Hele Kuzuluk kaplıca suyu hidroterapi için müthiş bir kaynak.
Kimi hastalıkları suyla gidermek mümkün
Zaten kadim tıp geleneğimizde bu vardı ama bize unutturulmuştu.

Ben 2023 yılına kadar Milli bir Türk Tıp Ekolü’nün oluşturulması gerektiğine inanıyorum. Buna Turkuaz Tıp,
Anadolu Tıbbı,
Kadim Tıp,
Doğal Tıp,
Fitoterapi,
Tıbbb-i Nebevi adı verilebilir.

Hedefimiz şu olmalı. Dünyada şu an uygulanmakta olan Ortadoks tıbbının insanı iyileştirici özelliğinin olmadığını, yöntemin tam bir sağlık terörüne gittiğini ispatlamak. Sonrasında ise fıtri bizim dini düşüncemiz ve geleneklerimizden gelen 2000 yıllık süzülmüş ve merkeze insani koyan tıp anlayışımızın var olduğunu ispatlamak, göstermektir. Böylece Dünya Tıp literatürü ve uygulamaları yerine yeni ve kesin çözüm olan ve insanlığa büyük fayda sağlayan/sağlayacak uygulama devrimi sağlanacaktır. Böylece 80 milyonluk Türkiye’yi dünya sağlık terörüne karşı bilinçlendirmek, hedef olmaktan çıkarmak ve dünya uygulamalarında ülkemizi TIP CENNETİ haline getirmek.Bunu da algılara karşı olguları tepeden aşağı insan katmanına kabul ettirmek ve devletin bu anlayışı milli politika haline götürmektir.Gerçek ve fıtri tıbbın ölçeklemesini yapıp önce Ortadoğu sonra dünyaya ispatlama harekatını başlatmak temel hedeftir. İlk yıllar 3-5 milyar dolar, sonraki aşamalarda 10 milyar dolarlar ve devletin milli tıp uygulaması ile milli gelir düzeyinde gelirler hayal değil gerçek olacaktır. İnsan faktörü, yaşam kalitesi çok daha – kaliteli yaşam – noktasına çekilecektir. Özetle dünya insanlığını ilaçlı yaşama bağlayan Ortadoks Papazlarıyla başlayıp sonra Roşhild sermaye diktatörlüğünün elini geçen dünya sağlık sektörüne yep yeni bir umut, çıkış ve bugün ki uygulama paradigmalarını alt-üst eden bir çıkışın Türkiye’den başlama hareketidir.
Akyazı tarihi bir fırsat yakalamıştır. 25 yıldır Kadim Tıp konusunda çalışmalar yapan bir Sakaryalı olarak Prof. Doçent, sanayici ve uzmanlardan oluşan 25 kişilik ekibi ilçeye getirip bu konuda hizmet ettirmeye hazırım. Bu fırsat tarihi bir adımı bize taşıdı. Bu bir gerçek…

Engin Şenol: Sağlık Bilimleri Fakültesi Akyazı’ya Çağ Atlatır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir