LGS Sınav Sonuçları Açıklandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LGS sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Binlerce lise öğrencisinin lise tercihlerini yapabilmek için merakla beklediği LGS sonuçları erişime açıldı. MEB tarafından yapılan açıklamada LGS tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili kılavuzun yayımlanacağı da duyuruldu.

LGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Nitelikli bir liseye yerleşebilmek için sınava katılan öğrenciler, tercih işlemlerini yapabilmek için sonuçları merakla bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı ise TEOG’un kaldırılmasının ardından yeni sistem olarak 2 Haziran’da gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) sonuçlarını açıkladı. Şimdi sıra tercihlerde. Adaylar sonuçlarını öğrendikten sonra tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir? LGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte 2018 LGS sınav sonuçları sorgulama sayfası…

LGS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA 2018

TEOG’un ardından gelen yeni sınav sistemi olan LGS 2 Haziran’da uygulandı. LGS’nin birinci bölümü sözel, ikinci bölümü ise sayısal alandan yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınav sonuçlarını açıklayarak öğrencilerin meraklı bekleyişini sona erdirdi.

LGS sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://sonuc.meb.gov.tr/ adresi üzerinden saat 16.00’da erişime açıldı.

LGS SINAV SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB’den yapılan açıklamada, tercih işlemleri ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Sınava giren öğrencilerin yerleştirme işlemleri için merkezi sınav puanı hesaplanmış ve yayımlanmıştır. Öğrencilerin tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili bilgilendirmeler tercih ve yerleştirme kılavuzunda yayımlanacaktır. Tercihlerin alınmasında hem bu sınav sonuçlarına göre öğrenci alan sınavlı okul tercihleri hem de yerel yerleştirme tercihleri birlikte alınacaktır. Öğrencilerimizin sınavla öğrenci alacak okullar için tercihlerini yüzdelik dilimlerini dikkate alarak yapması önerilmektedir.

Sınav sonuçlarına ilişkin istatistiksel analizler daha sonra yayımlanacaktır.”

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

2018 ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek. Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak. Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Merkezi sınav ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

LGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Öğrencinin net sayısı o teste ait belirlenen puan katsayısının çarpılmasıyla elde edilir. Lgs’de Türkçeden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’den 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10, Yabancı Dil dersinden de 10, Matematik dersinden ve Fen Bilimleri dersinden 20, olmak üzere toplam 90 soru sorulur.

3 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

Önceki sistemde yanlışlar doğruları götürmediği için öğrenciler cevabından emin olmadıkları sorularda, şıklar üzerinden eleme yaparak en yakın seçeneği işaretliyordu ve boş soru bırakmıyordu. Yeni sistemde ise yapılan her 3 yanlış 1 doğruyu götürecek

SINAV İTİRAZLARI NASIL YAPILIR?

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.

b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” veya T.C. Ziraat Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Tür kiye Halk Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Vakıflar Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı ya da şube den, a yrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

c. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http ://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi veya http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 gün lük dava açma süresini durdurmamaktadır.

d. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

e. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

kaynak:habertürk

 

LGS Sınav Sonuçları Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir