Akyazı’da Sağlık İşleri Ekiplerinden Larva Mücadelesi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri müdürlüğü ekiplerince vatandaşlarımızın yaz dönemini sinek ve haşeratlardan uzak, daha rahat bir yaz geçirebilmeleri adına kapalı kanal ve açık saha ilaçlamasına başladı.

Yumurtlama ve uyuklama döneminde olan sineklere karşı kapalı alanlar,açık ve kapalı kanallar olmak üzere geçen hafta başı itibarıyla dumanlama aletleriyle (sıcak ULV) ilaçlanma çalışmalarına hızla başlandı.
Akyazı Belediyesi Sağlık işler Müdürlüğü ’’Vatandaşlarımızdan besicilik yapanların ahır içinde ve dışında gübre biriktirmemeleri, bahçelerindeki açık kanallarda temizliğe dikkat etmeleri, ve su birikintileri olmaması yönünde hassasiyet göstermelerini özellikle istiyoruz. Kapalı kanallar ilaçlamasından sonra larva mücadelesine başlanacaktır. Ekiplerimiz,ekipmanlar ile birlikte tüm sokak ve bahçelerdeki sinek üretmesi muhtemel alanları ilaçlayarak, sinek üremesini asgariye indirmeye çalışıyor. Vatandaşlarımız bu konuda bizlere ne kadar yardımcı olursa mücadelemiz o kadar başarılı olur. Özellikle ahır olan bölgelerde bu temizliğe önem vermelerini istiyoruz. Evlerinin etrafında önemsenmeyen su birikintileri milyonlarca larva üretir, atık su kanallarının üzerinin açık olması da bu sayıyı daha da artırır. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Larva mücadelesinden sonra da uçkun mücadelemiz yaz aylarında devam edecektir.’’diye açıklama yaptılar.

IMG_1474 IMG_2505 IMG_2514 IMG_2539

Akyazı’da Sağlık İşleri Ekiplerinden Larva Mücadelesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir