Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftası Akyazı’da Kutlandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı’da ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’ ve ‘Karayolu Trafik Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemini vurgulamak, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını arttırmak her yıl mayıs ayının ilk Cumartesi günü ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’ bugünü takip eden hafta ise Karayolu Trafik Haftası olarak kutlanıyor.
Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli olarak öğrencilere Akyazı FM’de radyo spotu, Akyazı Belediye Başkanlığı’na gönderilen spotların bilboardlarda hafta boyunca gösterildi.
Gazi Süleymanpaşa Camii önünde Akyazı Kaymakamı Yakup Güney ile birlikte tüm kurum müdürleri, Konualp İlköğretim Okulu 2. Sınıf ve anaokulu öğrencileri ile beraber trafikte yaya öneliğine dönük pankart ve kırmızı düdüklerle İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kadar yürüyüş yapıldı.
Kaymakam Yakup Güney, 2019 yılının yaya öncelikli trafik yılı ilan edildiğini kaydederek; “Daha önce ‘öncelik hayatın öncelik yayanın’temasıyla farkındalık oluşturmak ve trafik kurallarına uyma bilincini ilçemizde yükseltmek amacıyla faaliyetler ve etkinlikler düzenlemiştik. Yapılan çalışmaların ve denetimlerin etkisini, trafik bilincinin arttığını, özellikle yaya geçitlerinde yayalara öncelik verildiğini ve kural ihlallerinin azaldığını mutlulukla görmekteyiz. Bu bağlamda tüm kurumlarımızca yaya önceliği başta olmak üzere emniyet kemeri, cep telefonu ve hız gibi konularda ihlalleri azaltmak ve bilinçlendirme adına her türlü çalışma önemle yapılmaya devam edecektir.
Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftası Akyazı’da Kutlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir