Asgari Ücretin Bugün Açıklanması Bekleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2 Aralık’ta başlayan asgari ücret görüşmelerinde komisyon bugün saat 14:00’da 4. kez bir araya gelecek. Görüşme sonunda hükümetin 2020 yılında uygulanacak asgari ücret teklifini açıklaması bekleniyor. Sendikalar 2.578 TL’de ısrar ederken, işveren tarafı denge vurgusu yapıyor. Yaklaşık 7 milyon çalışanın gözü kulağı bugün Çalışma Bakanlığı’ndan gelecek asgari ücret açıklamasında olacak. Cuhmurbaşkanı Erdoğan zam teklifi ortaya çıktıktan sonrası için “Geldikleri noktayı görelim, jestimizi yaparız” ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücret zammı yılın son günlerinde Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücrette 4. toplantı bugün gerçekleştirilecek. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yapılacak olan toplantı sonrası hükümetin asgari ücret teklifini açıklaması bekleniyor.

SENDİKALAR 2.578 TL’DE ISRARCI

Son görüşme öncesi, hükümet, işçi ve işveren tarafından gelen açıklamalar, dikkatleri yeni asgari ücret rakamına çevirdi.

Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl asgari ücret sürecini Hak-İş ve DİSK ile iletişim halinde yürüten Türk-İş’in, bir kişinin yaşam maliyeti olarak belirlenen 2 bin 578 liranın altındaki bir rakamı konuşmama ısrarı sürüyor.

 

Asgari Ücretin Bugün Açıklanması Bekleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir