Teknofest 4-8 ve 11’ncisi Akyazı’dan Çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl Gaziantep’te düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) derece alan projeler açıklandı. Türkiye 4., 8. ve 11’ncisi Akyazı’dan çıktı.

Teknofest 2020 Finali Proje Yarışması’nda İnsanlık Yararına Teknoloji alanında Afet bölümünden katılan Mehmet Hanefi Turan’ın hazırladığı ‘EGZOZSAVAR’ projesi Türkiye dördüncüsü oldu.
Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinden Havva Sevde Bayrak ve Zehra Ceren Yüksel’in hazırladığı ‘EKLEM DİZ ROBOTU’ projesi ise Türkiye 8. si oldu.

Akyazı’dan katılan diğer proje ise danışman öğretmenliğini Akyazı MTAL‘den Ahmet Türkoğlu’nun yaptığı Emin Güzel’in hazırladığı ‘Tekno Tarım’ projesi Tarım Teknolojileri alanında Türkiye 11.si oldu.

Danışman Öğretmen Ahmet Türkoğlu, lise ve üniversite öğrencilerinin aynı kategoride değerlendirilmesinin dezavantajını yaşadıklarını daha iyi bir derece alabileceklerini belirterek, her şeye rağmen Teknofest’te finale kalmanın onur verici olduğunu öğrencisini tebrik ettiğini söyledi.

Danışman öğretmen Turhan Turan, Teknofest final değerlendirmesinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin aynı seviyede değerlendirilmiş olmasından dolayı 1. 2. ve 3. dereceyi ortaokul öğrencilerinin aldığını ifade etti. Gerekli itirazda bulunduklarını fakat sıralamanın değiştirilmediğini belirten Turan; “Kendi projelerimiz ilköğretim kademesinden katıldı. Değerlendirmede ilkokul ve ortaokul ayrı tutulabilseydi öğrencimizin Türkiye 1. olabilirdi” dedi.

Teknofest 4-8 ve 11’ncisi Akyazı’dan Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir