Sakarya’daki Fabrikalar İçin Yeni Korona Önlemleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fabrikalarda meydana gelen son günlerde korona vakalarında ki artış, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nu bu konuya yönelmesine neden oldu.

İl Hıfzıssıhha kurulu bugün yaptığı toplantıda, bu iş yerleri için bir dizi karar aldı.

Sakarya Valiliği’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre bugün yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısının 94 nolu kararına göre ilde bulunan fabrika ve iş yerlerine yönelik koronaya karşı alınması gereken tedbirler konusunda karar alındı. Toplantı sonrası alınan kararlarda son günlerde fabrikalarda meydana gelen ve her geçen gün artan korona salgını göz önüne alınarak şu ifadeler kullanıldı.

“Gelinen aşamada belirtilen tüm tedbirlere rağmen özellikle bir çok kişinin bir arada bulunduğu iş yerlerinde, bazı tedbirlere tam riayet edilmediği yapılan inceleme ve ziyaretlerde tespit edilmiştir. Bu nedenle bu hususta uyulması gereken tedbirler konusunda aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1. Pozitif vaka çıkması durumunda fabrika yönetimi tarafından; vardiyası, çalıştığı bölümler, bantlar, aynı servisi kullanan çalışanlar listesi talep halinde ivedilikle İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilecektir.

2. Pozitif vaka görülmesi durumunda, iş yeri hekimi tarafından gerekli epidemiyolojik çalışma yapılarak, yakın temaslılar tespit edilip, İl Sağlık Müdürlüğüne sunulacaktır.

3. İş yerinde, kurum yemekhanesi ve servislerde mümkün olduğu kadar çalışanların sabit oturması sağlanacak ve kayıtları tutulacaktır.

4. İş yerinde mola zamanında, sosyal alanlarda maske ve mesafe kuralına uyum iş yeri yetkilisi tarafından bizzat takip edilecektir.

5. Yemek ve mola saatleri, vardiyalar ve/veya küçük gruplar halinde düzenlenecektir. (Mümkünse aynı kişilerin aynı vardiyalarda yemek yemesi ve molaya çıkması)

6. Özellikle vardiya değişim saatlerinde belirli alanlarda oluşabilecek yoğunluğun engellenmesine yönelik tedbirler alınacaktır.

7. İş yerlerinde, ambalajlı yemek ve ambalajlı su tüketimi sağlanacak, tek kullanımlık kaşık çatal ve bardak kullanılacaktır.

8. Farklı Proseslerde çalışan ekiplerin, dinlenme odaları, yemekhane vb. ortamları ayrılmasına yönelik tedbirler alınacaktır.

9. Çalışma saatleri içinde, çalışanlardan birinde Covid bulgusu görüldüğü durumlarda, izolasyon tedbirleri gözetilerek çalışan iş yerine ait araç ile sağlık kuruluşuna getirilip götürülecektir.

10. Tüm iş yerlerinde yetkili bir pandemi iletişim sorumlusu belirlenerek ivedilikle İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimine bildirilecektir.

11. Her vardiya için tedbirlerin uygulanıp takip edilmesinden sorumlu bir vardiya sorumlusu belirlenecektir.

12. Çalışanlarda bulaşın iş yeri ortamı dışında da (sosyal ortamlar vs) olduğu gözlemlendiğinden iş yerleri bu konuda çalışanlarını özellikle uyaracaktır.

13. Taşeron işçilerin de yukarıdaki tedbirlere uyumu ve takibi iş yerinin sorumluluğundadır.

14. Giyinme soyunma dolapları tek kişi tarafından kullanılacak, giyinme soyunma alanlarında aynı anda kalabalık grupların oluşması önlenecektir.

15. Kullanılmış maske ve kişisel koruyucu malzeme atıklarının uygunsuz yerlere ve açık alanlara atılması engellenecek, kapalı çöp kutularında toplanması sağlanacaktır.

 

Sakarya’daki Fabrikalar İçin Yeni Korona Önlemleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir