Akyazı’da Yeşilay Gönüllüleri Sağlıklı Nesiller için Çalışıyor!!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı’da Yeşilay Gönüllüleri Sağlıklı Nesiller için Çalışıyor!!

Yeşilay Akyazı Temsilciliği’nin öncülüğünde, Akyazı temsilciliğinin Genç Yeşilay’cı gönüllüleri İlçe Merkezindeki
Nevruz Banoğlu İlkokulu’ndaki minikleri oyunlarla eğlendirerek bilgilendirdiler.

SUBÜ Genç Yeşilay Topluluğu’nun Akyazı Genç Yeşilay gönüllüleri, Benim Kulübüm Yeşilay Projesi kapsamındaki etkinlikte, önleyici ve koruyucu hizmetleri ilkokul modülünde uygulanan, çeşitli etkinliklerle Yeşilay’ı tanıtan ve TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı) temelinde öğrencilerde bilinç ve farkındalık oluşturan bir projeyle Akyazı’da yaygınlaştırmaya başladı.

Öğrenciler nezdinde Yeşilay’ın tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak, Yeşilay’ın mesajlarını ve gönüllülüğünü yaygınlaştırmak amacıyla uygulanan proje ile ilkokul ve ortaokul Yeşilay kulüplerinin kurulması, aktif hale getirilmesi hedefleniyor. Benim Kulübüm Yeşilay Projesi kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak Yeşilay tanıtımı, sağlıklı yaşam, teknoloji bağımlılığı ve tütün bağımlılığı hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. Öğrencilere okullarında Yeşilay kulübü kurmaları halinde yapabilecekleri faaliyetler anlatılıyor. Uygulama süresince afiş tasarlama, resim boyama, puzzle, etkinlik ve oyunlar ile öğrencilerin keyifli bir gün geçirerek bağımlılığın zararlarını eğlenerek görmeleri sağlanıyor.

Yeşilay İlçe Temsilcisi Kamil Bostan;
“İlçemizde ve tüm dünyada Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek istiyorsak her birimizin sorumluluk bilinciyle üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu bağlamda SUBÜ Genç Yeşilay Topluluk öğrencilerimizden Akyazı İlçe Temcilsiliğimize bağlı gönüllü Genç Yeşilay’cıların çabalarının takdire şayan, onlar bağımsız gençliğin en iyi örneği olarak küçük yaş gruplarına doğru bir rol model oluşturuyorlar. Gençlerimizi tebrik ve takdir ediyorum. Akyazı’lı gençlerimizi mücadelemize davet ediyorum.” dedi. Etkinlik sonunda Yeşilay Temsilcisi Kamil Bostan, Okul Müdürü Soner Arabacı, 2/B Sınıf Öğretmeni Yusuf Kopyaya teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

 

 

Akyazı’da Yeşilay Gönüllüleri Sağlıklı Nesiller için Çalışıyor!!